BDI, yılın en yüksek değerine ulaştı

BDI, yılın en yüksek değerine ulaştı

 Geçen hafta % 27 artan BCI böylece son iki haftada % 31 artmış oldu. Bu artışa paralel BDI % 13’e yakınartarak yılın en yüksek değeri olan 1740’a...

 

Geçen hafta % 27 artan BCI böylece son iki haftada % 31 artmış oldu. Bu artışa paralel BDI % 13’e yakınartarak yılın en yüksek değeri olan 1740’a ulaştı. Diğer tonaj gruplarına ait endeksler ise bu rüzgardan fazla etkilenmeyerek neredeyse değişmedi.

Hindistan’ın demir cevheri ihracatının düşmesi sonucunda Brezilya ve Avustralya’dan olan demir cevheri bağlantılarının yüksek seviyelere çıkması sonucunda BDI geçen hafta % 13 civarında arttı. Böylece Temmuz sonundan bu yana BDI’daki artış % 38’i buldu. Çin’in demir cevheri talebi capesize kazançlarının artmasına neden oldu. Ancak Çin limanlarındaki  demir cevheri stoklarının yüksekliği bu yükselişin devamlılığı konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Diğer yandan Japonya’nın nükleer enerjiden vaz geçme kararı capesize piyasasında görülen hareketlenmenin önemli nedenlerinden bir olarak olarak belirtiliyor. 16 civarındaki Japon nükleer santralinin devre dışı bırakılmasıyla termik santrallerin faaliyetlerinin artırlması sonucunda ülkenin kömür ithalatı arttı.  

Piyasanın en son toparlanması ve Çin’in termal kömür ve demir cevheri ithalatının iyi işaretler göstermesine rağmen kuru yük filosundaki aşırı büyüme nedeniyle piyasa hakkında kötümser tahminler muhafaza ediliyor.

Yılın en verimli dönemi ololan özellikle üçüncü çeyrek olmak üzere yılın ikinci yarısında yeni inşa gemileirin piyasa üzerindeki baskısı iyice hissedilir olacak. BIMCO’nun son raporuna göre aktif kuru yük filosu bu yıl içerisinde şimdiye kadar 52,5 milyon dwt kapasitesindeki yeni geminin teslimi le % 7,4 büyüdü. Tahminlere göre yılın geri kalan kısmında yaklaşık 84 milyon dwt kapasitesindeki 450 civarında yeni inşa kuru yük gemisi daha filoya katılacak.

Ukrayna bu sezonki hububat ihracatı tahminini 25 milyon ton’a çıkardı;

Temmuz ayında 118,300 ton hububat ihraç eden Ukrayna Ağustos ayında bu alandaki ihracatını 963 bin ton’a çıkardı. Ağustos hububat ihracatının 511,600 tonunu Arpa oluşturuyor. İhraç edilen arpanın Suudi Arabistan ve İsrail tarafından satın alındı. 437,400 ton civarında olan buğday ihracatı ise çoğunlukla AB ülkeleri ile Suriye’ye yapıldı. Bu sezonda hububat ürün hasılasının 50 milyon tonu bulması beklenen ülkenin resmi makamları ihracat tahminlerini de 25 milyon tona yükseltti.

CAPESIZE 

Capesizelar 35. Haftada kazançlarını arttırmaya devam ettiler, endex ise %27’lik artış gösterdi. Bu artışın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

PANAMAX

Panamakslarda ise hem endeks hem de kazançlarda düşüş yaşandı. Hala tonaj fazlası durum söz konusu ve etkilerinin çıkan kargo yükleri olmasına rağmen negatif yönde devam etmesi bekleniyor.

SUPRAMAX/HANDYMAX/SIZE

Hanymaks piyasasında istikrarlı ve yavaş artık devam ediyor. Hany piyasasında bilindiği üzere sert iniş çıkışlar yaşanmıyor ancak kazançlarda fark edilmeyecek kadar belirsiz bir şekilde artıyor.

COASTER                             

Hububat taşımalarında Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yaşanan hareketlilik devam ediyor.

Coaster armatörleri için önümüzdeki günlerde yeni fırsatlar kapıda. Karadeniz’den Akdeniz’e doğru geçtiğimiz hafta itibariyle tahıl yüklerinde artış oldu. Navlunlarda ise genel olarak yatay bir seyir devam ediyor. Çelik ve mineral yüklerinde azalma var. Bu durum Ramazan bayramı dolayısıyla Karadeniz, Akdeniz ve Kuzey Afrika’da piyasalarda yavaşlama olmasına bağlanıyor.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.