Batu, likit taşımacılıktaki küresel payını artıracak

Batu, likit taşımacılıktaki küresel payını artıracak

Hem kendi tankları hem de global acente anlaşmalarıyla dünyanın her yerinde likit taşımacılık hizmeti verdiklerini söyleyen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, bu pazardan daha çok pay almayı amaçladıklarını söyledi.

Likit/kimyevi madde taşımacılığı alanındaki yatırımlarına hız veren Batu International Logistics, sektörden küresel bazda daha çok pay almak için kolları sıvadı. Müşterilerinin lojistik anlamındaki her talebine tek bir çatı altında alternatif çözümler sunarak avantaj yarattıklarını söyleyen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, kimya sektörüne likit taşımacılık dışında; karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu, depo & antrepo ve 4PL olarak çözüm sunduklarını belirtti. Ankara, “Temennimiz en kısa sürede özellikle ihracatın üretime bağlı olarak artması ve ülke olarak dünya pazarında daha çok pay almaktadır” diye konuştu.

AVRUPA’DA İNTERMODAL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ
Ülkemizde ithalat ve ihracat tarafındaki dengenin hala uygun seviyelere ulaşmadığını ve ithalatın da hala yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Taner Ankara, Türkiye’den yapılan likit/kimveyi madde ihracatının büyük bölümünün yağ, latex ve solvent bazlı ürünler olduğunu kaydetti. Batu International Logistics’in de tank konteynerle ile Avrupa, Uzakdoğu & Ortadoğu, Güney ve Orta Amerika ve Afrika kıtalarında yoğun yüklemeler yaptığını aktaran Ankara, “Ayrıca Türkiye ayağı olmayan yüklemelerde de müşterilerimize alternatifler çözümler üretmeye devam ediyoruz. Karayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılık alanında ise Avrupa’da çözümler sunuyoruz. Likit taşımacılık olarak karayolu ile birlikte, denizyolu, RORO ve demiryolu opsiyonları ile birlikte müşterilerimiz için en uygun ve rekabetçi lojistik çözümler üretiyoruz” dedi.

“FLEXITANK SERVİSLERİ İLE HİZMET VERİYORUZ”
Özellikle kimya sektörünün beklentilerini, ihtiyaçlarını ve sektörde yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerine dikkat çeken Taner Ankara, tamamen müşteri odaklı, butik servis verme gayretinde olduklarını dile getirdi. “Batu International Logistics olarak likit kimyasalların tank konteynerler ile ulusal ve uluslararası taşımacılığı konusunda, flexitank servisleri ile hizmet verdiklerini belirten Ankara, “Yanıcı ve yanıcı olmayan likit kimyasalların büyük bir çoğunluğunda uygun alternatif taşıma rotaları ile müşterilerimize taleplerine uygun rekabetçi çözümler sunuyoruz. Genellikle 20’ Isotank konteynerler müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde çözümler yaratıyoruz. Tank konteyner dışında 45’ HCPW konteynerlerimiz ile Avrupa’ya gidiş gelişlerde kapıdan kapıya 8-9 günlük servisler ile hem daha uygun maliyetler hem de karayoluna göre daha çevreci çözümler sunuyoruz. Karayolunda kendi tır filomuz haricinde, acil yüklemelerde minivan servislerimiz ile gümrük çıkışından itibaren 48 saat içerisinde varış adresine ulaşıp havayolu taşımacılığına alternatif oluşturuyoruz. Demiryolu taşımacılığında ise konvansiyonel vagon ile CIS ülkelerinde hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMİRYOLU VE İNTERMODAL
MALİYETLERİ DÜŞÜRÜR”

Ülkemizin stratejik konumu nedeniyle birçok noktaya hızlı ve uygun maliyetler ile ulaşmanın mümkün olduğunu söyleyen Taner Ankara, buna rağmen bu avantajlı durumun efektif kullanılamadığını ifade etti. Likit/kimveyi madde taşımacılığı sektöründe demiryolu bağlantılarının arttırılması ve intermodal taşımacılığın daha aktif kullanılmasının, hem maliyet avantajı yaratacağını hem de çevre dostu bir çözüm olacağını vurgulayan Ankara, sözlerini şöyle sürdürdü “Ülkemizde demiryolu taşımacılığı alanında gelişmeler mevcut ancak tam anlamıyla aktif kullanımı için daha fazla yol almamız gerekecektir. Ülkemizdeki kimya piyasasında her geçen gün güzel gelişmeler oluyor ve hızlı bir büyüme devam ediyor. Ancak global seviyede maalesef henüz Çin, Hindistan gibi ülkelerle rekabet edecek seviyede değiliz. Üretimin artması ve ihracatçı firmaların teşvik edilmesi ile birlikte daha iyi seviyelere ulaşacağımıza inancımız tam.”

“ADR İÇİN EĞİTİM ŞART…”
“ADR konusunda gelişmeler ile birlikte maalesef sıkıntılar da devam ediyor. Özellikle kimyasal ve tehlikeli ürünlerin taşınması konusunda mutlaka sıfır tolerans ile uygulanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda eğitimler ile birlikte daha bilinçli, ne taşıdığını, risklerin ne olduğunu ve olabilecek kaza durumlarında nasıl hareket edilmesini bilen sektör çalışanlarının, hem ülkemizdeki lojistik hizmet kalitesinin arttırılması ve daha bilinçli bir sektör oluşmasına katkıda bulunacaktır.”

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.