Barsan Lojistik’de “koronalı işçiyi niye attınız” eylemi

Barsan Lojistik’de “koronalı işçiyi niye attınız” eylemi

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen), Barsan Lojistik firmasının korona hastası bir işçiyi işten attığı gerekçesiyle dün Barsan Genel Müdürlük önünde eylem yaptı.

Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’da bulunan deposunda çalışan işçilere koronavirüsün bulaştığının da anımsatıldığı eylemde, “Kısa Çalışma Ödeneği alıp, işçileri pozitifken bile zorla işe getiriyorlar” denildi.

Yıllık izinlerini kullanan işçilerin dahi korona sürecinde işe çağrıldıklarının altı çizilen açıklamada, “Bir de bunun üzerine işten çıkarmalar yapıldı. Sendikalı işçiyi işten atmak suç. Suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerine yer verildi. İşletme ile görüşme talebinde bulunan sendika temsilcileri, yöneticilerin yaklaşık yarım saat bekletmesinden sonra dönüş yapılmadı. Sonrasındaysa herhangi bir görüşme olmayacağı bildirildi. Öte yandan aynı sendika, Arvato Lojistik depolarında 30 işçinin sendikal faaliyet nedeniyle tazminatsız bir şekilde işten atılmasına tepki göstermek için de dün Arvato Genel Müdürlük önündeydi. Sendika, “İşten atılan arkadaşlarımıza yönelik net bir cevap verilmedi” dedi.

DGD-SEN: Korona günlerinde çalıştırdılar

Haberimiz yayındayken sendikadan bir düzeltme geldi. Gönderilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Coronavirüsün bulaştığının da anımsatıldığı eylemde, “Kısa Çalışma Ödeneği alıp, işçileri pozitifken bile zorla işe getiriyorlar” denildi. Kısa çalışma ödeneği alan ama 3/1 çalışmayı geçen usülsüzlük yapan bir uygulama var dedik Yani engelli ,kronik rahatsızlığı olan ve senelik izinde olanları dahi depoya işe çağırdılar, çalıştırdılar. Corona virüs döneminde çalısmaya devam ediyor demek farklı "Coranalı işçiyi çalıştırıyorlar"demedik,düzeltme yaparsanız seviniriz.

Lütfen sendikamız sitesi www.dgd-sen.org ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.DGD-SEN.Genel Başkanı Murat BOSTANCI 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.