Balıkesir’de ihracat seferberliği

Balıkesir’de ihracat seferberliği

Balıkesir’deki 19 sanayi kuruluşunun ürünleri, aralarında ABD, Almanya ve Çin’in de bulunduğu 15 ülkeye ihraç edildi. Konteyner yüklü 85 vagonlu ilk trenler, Gökköy Lojistik Merkezi’nden İzmir ve Bandırma limanlarına uğurlandı.

Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası, 80 milyon liraya mal olan Gökköy Lojistik Merkezi'nin işlerliğini artırmak için ihracat seferberliği başlattı. Konteyner yüklü 85 vagonlu ilk trenler, İzmir ve Bandırma limanlarına uğurlandı. Balıkesir'deki 19 sanayi kuruluşunun ürünleri, aralarında ABD, Almanya ve Çin'in de bulunduğu 15 ülkeye ihraç edildi. Törene Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Devlet Demiryolları 3'üncü Bölge Müdürü Selim Koçbay, Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Ege Bölge Koordinatörü Müslüm Yurdakul, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, daire başkanları, il müdürleri, firma yöneticileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Meslek lisesine teşvik 

İsmail Uğur, lojistik taşımanın iş dünyası için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, Balıkesir'in ulaşımda yaptığı vizyon projelerle cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Uğur, "Bugün Balıkesir sanayisi için dönüm noktalarından birine tanıklık ediyoruz" dedi. Kentte yatırımcının önünü açmak adına istihdam, mesleki eğitim, yan sanayi ve lojistik ile ilgili üç ana konu üzerinde çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Uğur, mayıs ayında mesleki eğitim seferberliği başlattıklarını da söyledi. Okulları dolaşarak öğrencilerden meslek liselerini tercih etmelerini istediklerini kaydeden Uğur, "İş hayatına bir an önce atılan meslek lisesi mezunu, sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacını çözer. Kaynak yapacak, elektrik panosu yapacak eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Şu anda mesleki eğitime çok önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu. Yan sanayi ürünlerine ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan Uğur, "Küçük sanayi bölgelerinin organize sanayilere entegre edilmesi için ilgili çalışmamızı ilk etapta marangozlarla yaptık. OSB'nin kuzeyinde yeni bir otomotiv küçük sanayi sitesi kurulması çalışmaları başladı. Gökköy Lojistik Merkezi'nde hükümetin yaklaşık 80 milyon liralık yatırımı var. Burada bize düşen görev burayı harekete geçirmek" açıklamasını yaptı.

Hedef 1 milyar dolar 

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ise bu yatırıma sahip çıktıklarını belirterek, "Balıkesir'in ihracatı 373 milyon lira.Bizim hedefimiz 2023'te en az 1 milyar dolar. Buna ulaşmak için lojistik çok önemli" dedi. Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay da Türkiye'de uzun bir aradan sonra demir yolları yatırımlarının devlet politikası haline getirildiğini belirterek, "Lojistik merkezlerin ülkemizin pek çok yerinde faaliyete başladığını görmekteyiz. Tüm şebekede toplam 20 lojistik merkez projesinin 7'si hayata geçirildi. Gökköy Lojistik Merkezi, Bandırma ve İzmir limanları için çok büyük önem taşıyan kuru liman lojistik merkezidir" ifadelerini kullandı.

Mobilyadan mermere her şey var 

Törende, ihracat seferberliğini başlatanlara plaket verildi. Trenler, Balıkesir'deki 19 sanayi kuruluşunun, trafo, mobilya, tel-çivi, tarım makinaları, ağartma toprağı, işlenmiş mermer, gıda maddesi ve benzeri ürünlerini, Güney Kore, Suudi Arabistan, Çin, İtalya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Danimarka, Azerbaycan, Litvanya, Senegal, Almanya, Afrika ve Rusya'ya ulaştıracak Bandırma ve İzmir limanlarına doğru uğurlandı.

Kaynak: Yeni Asır 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.