Balıkesir, müptela Elon Musk'ı cezalandırdı

Balıkesir, müptela Elon Musk'ı cezalandırdı

Balıkesir Toplu Taşıma AŞ Başkanı Gürbüz canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk’la çalışmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Proje kapsamında ilk etapta Tesla’dan 180 otobüs alınması hedefleniyordu.

Balıkesir Toplu Taşıma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, dünyanın en sakin şehirleri arasında yer alan Balıkesir’i küresel anlamda farklılaştıracak yeni bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi.

CİDDİ BÜYÜKLÜKTEYDİ

 Bu kapsamda toplu ulaşımın tamamen elektrikli araçlara yönelmesi adına birtakım hedefler ortaya koyduklarını anlatan Gürbüz, “Balıkesir’i dünyaya örnek olacak sessiz bir pilot bölge haline getirmek için Tesla ile ortak bir çalışma gerçekleştirmek istedik. Bu kapsamda da Elon Musk’a geçen hafta davet mektubunda bulunmuştuk” diye konuştu. Gürbüz, davet kapsamında, Tesla ile ilk etapta 180 elektrikli otobüs alımına yönelik bir anlaşma hedeflediklerini aktararak şöyle devam etti: “Üstelik şarj istasyonları ve alt yapı dönüşümleriyle birlikte Tesla açısından da ciddi büyüklüğe sahip bir anlaşmaya imza atmış olacaktık. Ancak önceki gün Elon Musk’ın canlı yayında olumsuz örnek oluşturabilecek davranışını, uyuşturucuyla mücadele ve genç nesiller açısından kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle Tesla ile çalışma hedefimizden vazgeçiyoruz. Elon Musk’a yaptığımız daveti de geri çekiyoruz.”

YERLİLERE ÖNCELİK

Gürbüz “‘Sessiz şehir’ projemizi bir dünya markasıyla taçlandırmak istiyorduk, ancak bu gelişme sonrasında yerli markalar önceliğimiz olmak üzere farklı çözümler için harekete geçtik”diye konuştu.

SON HAREKETiYLE HERKESİ ŞAŞIRTTI

Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, hafta içi konuk olduğu ve görüntülü olarak da yayımlanan canlı radyo yayınında esrar kullanarak herkesi şaşırttı. Programda Musk bir yandan da viski içti. New York Times gazetesine röportaj veren Musk, haftada 120 saat çalıştığını ve sakinleştirici aldığını açıklamıştı.,

ŞİRKETİN KURALINI İHLAL ETTİ

Tesla şirketinin kendi belirlediği kurallara göre çalışanların mesai saatlerinde uyuşturucu veya alkol etkisinde olmamaları gerekiyor. ABD basını Elon Musk’ın söz konusu radyo programında CEO olarak şirketini temsil ettiğini, bu sebeple de teknik olarak mesai saatleri içerisinde uyuşturucu kullanmış sayılabileceğini iddia etti.

TESLA HİSSELERİ YÜZDE 6.3 GERİLEDİ

Dünyaca ünlü mucit Elon Musk’ın Tesla CEO’su olarak performansı uzun bir süredir tartışma konusuydu. Canlı yayında uyuşturucu kullanması kendisiyle ilgili söz konusu soru işaretlerini artırdı. Musk’ın bu tartışmalı hareketiyle aynı gün Tesla’nın Muhasebe Başkanı Dave Morton’un da istifa etmesi şirket hisselerini fazlasıyla olumsuz etkiledi. Cuma günü Tesla hisseleri yüzde 6.3 değer kaybederek nisan ayından beri en düşük seviyesine geriledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.