Bakanlık'tan Hamzabeyli'de geri adım

Bakanlık'tan Hamzabeyli'de geri adım

Ticaret Bakanlığı 18 Aralık 2018 tarihi itibariyle Bulgaristan’a giden yükleri taşıyan araçların Hamzabeyli Sınır Kapısından çıkış yapacağı şeklindeki talimatını geri çekerek, kararın yürütülmesini durdurduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan son duyuru ile anılan talimatın ikinci bir bildirime kadar durdurulduğu şu sözlerle açıklandı:

25 Aralık 2018 tarihi itibari ile;

1. Ortak transit sözleşmesine üye ülkeler (AB ve EFTA ülkeleri) ile Arnavutluk, Bosna, Kosova, Karadağ ülkelerine yük taşıyan araçlar istedikleri Sınır Kapısından,

2. Yukarıda anılan ülkeler dışındaki ülkelere bitki sağlık kontrolüne tabi yükleri taşıyan araçlar ise sadece Hamzabeyli Sınır Kapısından, çıkış yapacağı talimata bağlanmıştır.

 NOT :  Veteriner (Hayvansal) kontrolüne tabi ürünlerin kontrol işlemleri sadece Kapıkule Sınır Kapısında yapılabildiği için, bu yükleri taşıyan araçların Kapıkule Sınır Kapısından çıkış işlemleri devam edecektir. Uygulama sadece 1. numaralı madde de yer alan ülkeler dışındaki (Ortak transit sözleşmesine üye ülkeler (AB ve EFTA ülkeleri) ile Arnavutluk, Bosna, Kosova, Karadağ) ülkelere zirai (bitkisel) yük taşıyan araçları kapsamaktadır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.