Bakan Kurum: Diyarbakır'da lojistik OSB oluşturulacak

Bakan Kurum: Diyarbakır'da lojistik OSB oluşturulacak

Bakan Kurum, "Modern sanayi sitelerinin yapımı için küçük sanayi sitelerine bu alanların tahsisini gerçekleştireceğiz. İstihdamın arttırılması adına Lojistik OSB için 2 milyon metrekarelik alanı valiliğimize tahsis edeceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacağını bildirdi.

Bakan Kurum bir otelde düzenlenen Diyarbakır Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, şehirde yapılması gereken projeleri vali, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ele aldıklarını söyledi.

Şehrin kültürel ve sosyal faaliyetler, turizm ile sanayi ve tarım sektöründe yaptığı gelişmelerle anılması için gerekli adımları atmak için önemli kararlar aldıklarını belirten Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Diyarbakır'da 2 bin konut yapılacağını kaydetti.

Lojistik OSB oluşturulacak

Bağlar ilçesinin Oğlaklı Mahallesi'ndeki 6 milyon metrekarelik alanı şehrin içindeki küçük sanayi sitelerinin taşınması amacıyla "rezerv sanayi alanı" ilan edileceğine işaret eden Kurum, "Esnafımıza ve vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla modern sanayi sitelerinin yapımı için küçük sanayi sitelerine bu alanların tahsisini gerçekleştireceğiz. İstihdamın arttırılması adına Lojistik OSB için 2 milyon metrekarelik alanı valiliğimize tahsis edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Karacadağ'da vahşi depolama sahasının, düzenli depolama alanına dönüştürülmesi için çalışma yürütüleceğini dile getirerek, "Vahşi depolamaya son verilecek. Karacadağ'da çöpten enerji elde ederek şehrin ekonomisine katkı sağlayacak bir projeyi büyükşehir belediyemizle yürüteceğiz." dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.