Azure ve Borusan'dan dolandırıcılık açıklaması

Azure ve Borusan'dan dolandırıcılık açıklaması

Azure Dış Ticaret’e yönelik “Borusan Lojistik’i dolandırdığı” haberine Şirket’ten "Asılsız haber"’ açıklaması geldi. Borusan Lojistik açıklamasında da suçlamaya karşılık “Şirket içinde iş sürecinde yapılan hata” denildi.

Azure Dış Ticaret A.Ş., haklarında bazı medya kuruluşlarında çıkan Borusan Lojistik ve Dağıtım Şirketi’ni dolandırdığı yönündeki haberlerin ‘asılsız’ olduğunu belirterek, bir açıklama yaptı. Azure Lojistik’ten yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Borusan Lojistik adına yapılan basın açıklamasıyla da konuyla ilgili bilgiler paylaşıldı. İki şirket tarafından yapılan kamuoyu duyuruları şöyle…

AZURE: ALACAK-VERECEK UYUŞMAZLIĞI

"Azure Dış Ticaret A.Ş. olarak uzun yıllardır lojistik, dış ticaret, akaryakıt ve enerji piyasasında yurtiçinde ve yurtdışında ticari faaliyet yürütmekteyiz. Şirketimiz, gerek cirosu ve ihracatının yanı sıra, ödediği vergiler ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin önemli milli değerlerindendir. Bu nedenle, gerçek dışı haberlerle şirketimizin itibarının sarsılması, sadece şirketimiz açısından değil, yurtiçi ve yurtdışı ticari ilişkilerimizin yıpranmasına neden olacağı için aynı zamanda gerçek bir milli değer kaybı niteliğindedir.

Basında yer alan haberlerde iddia edilen olay, 2017–2018 yılları içerisinde karşılıklı birçok ticari ilişki içerisinde olduğumuz Borusan firması ile yaşanan ticari alacak-verecek konularındaki uyuşmazlığa dayanmaktadır.

Borusan Holding’ ten yapılan açıklamada da görüleceği üzere kendi kurumsal yapılarının içerisinde yaşanan ve birtakım çalışanlarının yaptıkları hatalar sonucu meydana gelen bu olay sadece Borusan Lojistik’in maddi kaybına sebep olmamış, aynı zamanda şirketimiz Azure Dış Ticaret’in büyük maddi ve manevi kaybına sebebiyet vermiştir. Yargıya intikal etmiş olan bu uyuşmazlık konusunda, Azure Dış Ticaret olarak yaşadığımız mağduriyeti yine hukuk yolu ile aramakta olduğumuzu bildirmek isteriz.

Ancak yargılama süreci devam ederken, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığını gölgeleyecek her türlü yorumdan kaçınan Azure Dış Ticaret, Borusan lehine yapılan asılsız haberler karşısında bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kalmıştır.

Azure Dış Ticaret olarak mesnetsiz ve kurumumuzu yıpratan bu açıklamanın doğru olmadığını, bizler Türkiye ve yurtdışındaki şirketlerimiz ve iş ortaklarımız ile 47 yıldır devam eden çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.

Bu tür mesnetsiz ve yargı süreci tamamlanmayan süreçlere dair haberlere itibar edilmemesini saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.

Azure Dış Tic. A.Ş."

BORUSAN: HATALI 3 ÇALIŞANIN İŞ AKİTLERİNE SON VERİLDİ

"Basında yer alan haberlerde bahsi geçen olay, 2018 yılında yaşanmış ve o yılın sonunda Borusan Holding İç Denetim Birimi konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapmıştır. Devamında İç Denetim Biriminin raporu Holding Etik Kurulu’nca değerlendirilmiştir.

Kurul konunun yargıya intikal ettirilmesi ve iş süreçlerinde yaptıkları hatalarla bu sonucun doğmasına neden olan 3 çalışanın iş akitlerinin feshedilmesine karar verilmiştir. Bu kararın ardından, konu yargıya intikal ettirilmiş ve 3 çalışanın iş akitlerine kesin olarak son verilmiştir.

Tüm bu gelişmeler sırasında şirketimizde kurumsal yönetişim ilkeleri Borusan’ın kurumsal kimliğine uygun bir şekilde işlemiştir. Bundan sonra da kurumsal kültürümüz ve mekanizmalarımız devrede olacaktır.

2019 Yılı Şubat ayında yargıya intikal ettirilmiş bu konuda, yargı süreci devam ettiği sürece yorum yapılmasının doğru olmayacağı, sürecin tamamlanmasının beklenmesi gerektiği görüşündeyiz."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.