Azerbaycan komple ve parsiyel nakliye hattındaki çalışmalar

Azerbaycan komple ve parsiyel nakliye hattındaki çalışmalar

Azerbaycan’dan ithalat, küçük de olsa yer dolduracak boyutta olan bir bölümü ise Avrupa ülkelerinden Türkiye üzeri yapılmakta olan transit taşımacılık alanı oluşturmaktadır.

Ulusal ve uluslararası çapta ülkemizin son dönemlerde yaptığı gerek iç piyasa tedariki gerekse yurt dışı ihracatı alanlarındaki gayretli çalışmalarında önemli sıçrayışlar olduğu gözleniyor. Özellikle Avrupa ve Asya ülkeleri bağlamında yapılan ihracat çalışmaları dünya geneline yayılmış oldukça geniş bir ağa sahip olan ülkemiz Türk Cumhuriyetleri arasında yer alıp geçmişten günümüze ticaretimizin kesintisiz bir şekilde sürmekte olduğu Azerbaycan ile de önemli oranda büyüme kaydederek devam etmektedir.

Türkiye ile Azerbaycan arasında devam etmekte olan ticaretin önemli bir bölümünü ihracat kayıtlı ürün sevkiyatı oluştururken bir bölümü Azerbaycan’dan ithalat, küçük de olsa yer dolduracak boyutta olan bir bölümü ise Avrupa ülkelerinden Türkiye üzeri yapılmakta olan transit taşımacılık alanı oluşturmaktadır. Türk ve Azerbaycan nakliye firmaları arasında yapılan işbirliği çerçevesinde devam eden ihracat ve ithalat nakliye çalışmalarında ticari içeriğe sahip bulunup taşınabilir durumda olan her türlü yük grubunun sevkiyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Azerbaycan nakliye çalışmaları genel itibarı ile karayolu üzerinden yine kara taşıma araçları vasıtası ile sağlanıyorken sürekli olarak kullanılmakta olan güzergah ise Gürcistan üzerinden karayolu ile kat edilen güzergahtan meydana gelmektedir. Azerbaycan’a yapılan gönderiler genel itibarı ile komple tır bazında yapılan taşıma şekli ile gerçekleşiyor olsa da özellikle son dönemlerde bir hayli talep gören parsiyel taşımacılığı da önemli yer dolduracak oranda kayıt altına alınmıştır.

İhracat ve ithalat çalışmaları yapmakta olduğumuz diğer ülkelerle ilgili parsiyel nakliye hizmetleri İstanbul ilimiz çıkış ve dönüş teslimli oluyorken Azerbaycan’a yapılan parsiyel nakliye hizmetleri İstanbul ilimizin yanında ayrıca Ankara ilimizden çıkışlar yapılmak sureti ile de gerçekleştirilmektedir. Azerbaycan nakliye çalışmaları kapsamında devam eden parsiyel taşımacılık hizmetlerinde yük çıkışları İstanbul ve Ankara illerimizden yapılıyorken Azerbaycan ürün teslimatları yükün gideceği şehrin gümrük noktalarına yapılmaktadır.

Karayolu yük taşıma yönetmeliğine uygun şekilde çalışmalar yapan lojistik şirketlerimiz sahip oldukları yük taşıma yetki belgesi bünyesinde bulunan öz mal araçlarının yanı sıra kiralık ve tedarik ağı bünyesinde bulunan Türk, Gürcü ve Azeri plakalı taşıma araçları ile hizmet sunmaktadırlar.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.