Avustralya’dan THY’ye çağrı var

Avustralya’dan THY’ye çağrı var

Avustralya Viktorya Hükümeti İnovasyon ve Turizm Bakanı Louise Asher, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Melbourne arasında direkt uçuş başlatmasını...

Avustralya Viktorya Hükümeti İnovasyon ve Turizm Bakanı Louise Asher, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Melbourne arasında direkt uçuş başlatmasını isteyerek, ”Türkiye’nin hızla büyüyeceğini görüyoruz. Türkiye uçağında yerimizi erkenden almak istiyoruz” dedi.

Asher, Türkiye’ye geniş bir Avusturalyalı heyetle geldiklerini, İstanbul’u 60 Avusturalyalı şirketle ziyaret ettiklerini ve birçok açıdan Türkiye’nin dinamik ekonomisini çok etkileyici bulduklarını anlattı. Melbourne’de yaklaşık 300 bin Türk’ün yaşadığını, bu açıdan bakıldığında THY’nin direkt uçuşunu Sdyney yerine Melbourne’e yapmasının çok daha karlı olabileceğine işaret eden Asher, Türkiye ekonomik büyümesini sürdüreceğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

”THY ile görüşme yapıp Melbourne’e direkt uçuş başlatmalarının isteyeceğiz. Eğer direkt uçuş başlarsa ikili ticaretimiz büyük oranda katlanarak büyüyecektir. Eğitim alanında da fırsatlar var. Türk öğrencilerinin Avusturalya’da eğitim görmesini istiyoruz. Türk üniversiteleriyle mesleki eğitim için anlaşmalar yapılmak istiyoruz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.