AVTER, otobüsleri taşlanan firmalara sahip çıktı

AVTER, otobüsleri taşlanan firmalara sahip çıktı

Karadenizli İşadamı Galip Öztürk'ün büyük hissedarı olduğu Avrasya Terminal İşletmecileri A.Ş'den birlik ve beraberliği pekiştirecek kararlar çıktı.

Metro Turizm ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Kurucu Onursal Başkanı, Karadenizli İşadamı Galip Öztürk'ün büyük hissedarı olduğu Avrasya Terminal İşletmecileri A.Ş'den birlik ve beraberliği pekiştirecek kararlar çıktı.

Büyük İstanbul Otogarı'nın işletmeciliğini yapan şirketin yönetim kurulu, ülkemizde son dönemde meydana gelen olaylar nedeniyle mağdur olan, otobüsleri taşlanan ve belli bölgelerde sefer yapamayan otobüsçülere sahip çıktı. 

AVTER Yönetim Kurulu, sahibi oldukları 8 otogarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu firmalarından Kurban Bayramı da dâhil olmak üzere hiçbir park ücreti alınmayacağını açıkladı. Karar 10 Eylül 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. 

Alınan karara göre, Doğu Anadolu’da Malatya, Bingöl, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Ardahan, Kars, Tunceli ve Erzurum ile Güneydoğu Anadolu’da ise Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Kilis, Şırnak ve Batman illerine sefer düzenleyen firmalar, bu kentlere gidecek otobüsler için, “Trafik Çıkış Belgesi”ni ibraz ederek park ücreti ödemeyecekler. 

AVTER’İN TÜM OTOGARLARINDA ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE  

Diğer taraftan AVTER’in işlettiği diğer otogarlarda da, Doğu ve Güneydoğulu firmaların sorun yaşamaması, seyahatlerin engellenmemesi için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bir dizi tedbirler alındı. AVTER Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Öztürk Ünal imzası ile AVTER’in işletmesi altında bulunan 8 otogarın terminal müdürlüklerine bir genelge gönderilerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine sefer yapan firmaların faaliyetlerini engelleyici etkenlerin ortadan kaldırılması için gereken çalışmaların yapılması talimatı verildi. 

Genelgede, “Ülkemizin sıkıntılı bir dönem yaşadığı şu günlerde işletmekte olduğumuz tüm terminallerde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki şehirlere sefer yapan firmaların çalışma, organizasyon ve seferlerini kısıtlayacak, durduracak ve bu firmalara karşı haksız rekabet oluşturacak tüm etkenlerin önüne geçmek amacıyla terminal yönetimi olarak, firmaların çalışmalarını engelleyici her türlü işlemin, terminal işletmecilik yönetmeliği ve yasalara uygun olarak ortadan kaldırılması hususunda gereğinin yapılmasını, gerek idari, gerekse de güvenlik birimleri ile irtibata geçilmesini rica ederiz” denildi. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.