Avrupa’da kamyon şoförü sıkıntısı had safhada

Avrupa’da kamyon şoförü sıkıntısı had safhada

Lloyd’un Yükleme Listesi’nde geçen hafta bildirildiği üzere, yeni düzenlemeler ve tekerleğin arkasındaki personel eksikliği ABD’de sıkışıklığa ve gecikmelere neden olarak nakliye maliyetlerini zorladı.

Dijital ileticinin CEO'su ve kurucusu olan Iván Tintoré Lloyd’un Yükleme Listesi’nde “Kamyonlar ve sürücü kıtlığı dünya çapında yaygınlaşıyor” dedi. “ABD'de olduğu gibi, Avrupalı ​​nakliyatçılar da sürücü kıtlığı, artan ücretler ve yakıt maliyetleri ve yetersiz kapasite nedeniyle kamyon taşımacılığı zorluklarıyla karşı karşıya.”

Tintoré, Avrupa’daki sorunun bir kısmının yapısal olduğunu, yalnızca büyük nakliyecilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ölçek ekonomilerinden yoksun çok sayıda küçük ve orta ölçekli nakliyat operatörünün olmadığını belirtti. “AB lojistik operatörlerinin% 80'i 10'dan az kamyona sahip ve talep şu anda fiyatları artırıyor” dedi.

Ancak, kilit pazarlarda ciddi sürücü sıkıntısı da var. Geçen yıl yayınlanan bir pazar raporunda, Avrupa'daki sürücü eksikliğinin altı ülkeyle (İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, İsveç ve Norveç) 127.500 sürücüye karşın, 150 bin araç boyutuna ulaştığı iddia edildi.

Almanya'da 45.000 boş yer olduğu bildirildi ve DSLV ulaşım birliği önümüzdeki 15 yıl içinde tüm sürücülerin üçte ikisinin emekli olabileceği konusunda uyardı. Şu anda yılda 30.000 kişi meslekten ayrılıyor, ancak sadece 2.000 kişi kamyon kullanma yeterliliği alıyor.

Fransa’da 20 bin sürücü kıtlığı olduğu bildirilirken, İsveç, Danimarka ve Norveç karayolu taşımacılığı birliği rakamlarına göre sırasıyla 5.000, 2.500 ve 3.000 kıtlık rapor ettiler. 253.000'in geçen yıl C veya C + E ehliyetine sahip olduğu İspanya'da, sürücülerin% 72'si 50 yaşın üzerindeydi.

Tintoré, Avrupa'da alternatif ulaştırma modlarının giderek artan bir şekilde lojistik yüklerin yoldan çekilmesine yardımcı olduğunu belirtti.

“Konteynerle demiryolu, AB ve ulaşım emisyonlarını azaltmak isteyen üye ülkeler tarafından çok daha fazla destekleniyor” dedi. “Demiryolu operatörleri mesafeye göre ücretlendirilirken, kamyonlar her yöne otoyol geçiş ücretinin% 25'ini ödemek zorunda. Anvers gibi bazı büyük limanlar, kamyoncuların baskısını almak ve limanlarda yol tıkanıklığını azaltmak için demiryolu ve mavna payını artırmaya çalışıyor.

“Her şeye rağmen, kamyonlar multimodal lojistik planlama ve daha kısa güzergahlar için bir çözüm olmaya devam ediyor, çünkü malların büyük bir kısmı 150 km'lik limanda taşınıyor.”

Kaynak: https://www.lloydsloadinglist.com/

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.