Audi A8 Hibrid'de tarih belli oldu

Audi A8 Hibrid'de tarih belli oldu

2012'de seri üretimine başlanacak olan ve aynı yıl yollara çıkması planlanan araç, benzinli ve elektrikli motorla yol alacak. Araçta, diğer Audi modellerinden...

2012'de seri üretimine başlanacak olan ve aynı yıl yollara çıkması planlanan araç, benzinli ve elektrikli motorla yol alacak. Araçta, diğer Audi modellerinden de tanıdık olan 2 litrelik TFSI motor görev yapıyor. 211 beygir güç ve 350 nm tork üreten benzinli motora, 54 beygir güç ve 210 nm tork üreten disk şeklinde bir elektrikli motor eşlik ediyor. Bu kombinasyondan ortaya çıkan toplam güç ve tork ise 245 beygir ve 480 nm. Motor 8 ileri tiptronik şanzımanla kombine edilmiş.

6.4 litre tüketiyor

Ortaya çıkan yüksek sayılabilecek güce rağmen tüketim ise oldukça makul seviyede. Verilen bilgiye göre araç 100 kilometrede ortalama 6.4 litre yakıt tüketiyor. Ekonomi potansiyeli yüksek olan motorun performans değerleri de oldukça başarılı. Hibrid araç, 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum hızıysa saatte 235 kilometreye kadar ulaşabiliyor. Hibrid sistemin çalışma yapısı oldukça başarılı. Bu sayede büyük sedan, 100 km/s sürate kadar elektrik takviyesiyle yol alabiliyor. Ayrıca 60 km/s'lik sabit hızda 3 kilometre boyunca sıfır emisyon ve dolayısıyla sıfır tüketimle ilerlemek de mümkün olacak.

Gökhan KARA-BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.