Atlas’ yurtdışında üç yeni ‘havayolu’ kurdu

Atlas’ yurtdışında üç yeni ‘havayolu’ kurdu

Büyüme stratejisinde havayolu ihracatına odaklanan Atlasjet, Kırgızistan, Kazakistan ve Kuzey Irak’ta üç ayrı havayolu şirketi kurdu. Gelecek yıl üç...

Büyüme stratejisinde havayolu ihracatına odaklanan Atlasjet, Kırgızistan, Kazakistan ve Kuzey Irak’ta üç ayrı havayolu şirketi kurdu.

Gelecek yıl üç havayolu daha kurmayı planladıklarını belirten Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, iki yılda Atlasjet’i bugünkünün iki katı büyüklüğe ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Atlasjet, büyümesini Türkiye sınırları dışına taşımak üzere harekete geçti. Kırgızıstan’da “Kyrgyz Airlines”, Kuzey Irak’ta “Zagrosjet”, Kazakistan’daysa “Jet One” adıyla yeni havayolu şirketleri kuran Atlasjet, 2013’ün ikinci yarısına hızlı girdi. Bu sayede şirket, yıl sonunda filosunu da yüzde 40 büyütmüş olacak.

'Artık ihraç ediyoruz'

Atlasjet’in büyüme stratejisinin, diğer havayollarına göre çok daha farklı olduğunun altını çizen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Alan, ciddi bir havayolu işletmeciliği birikimleri olduğunu hatırlatarak, “Biz bu birikimi, havacılıkta fırsat pazar olarak gördüğümüz bazı ülkelerde kullanmak amacındayız. Bir başka deyişle yurt dışına havayolu ihraç ediyoruz. Bu ülkelerde ya tarifeli milli havayolu ya da güçlü bir turistik havayolu olmayı hedefliyoruz” dedi.

Kırgızistan, Kuzey Irak ve Kazakistan için izinlerin geldiğini, uçuşlara kademeli başlayacaklarını söyleyen Alan, “Önümüzdeki yıl eklemeler yaparak büyümeye devam edeceğiz. Suudi Arabistan, Rusya ve Güney Sudan’da da havayolu şirketi kurmayı planlıyoruz” diye konuştu. İki yılda Atlasjet’i mevcut büyüklüğünün iki katına ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Alan, “Yeni havayolları hem Türkiye’de hem de ilgili ülkelerde ilave istihdamı da beraberinde getirecek” dedi.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.