ATC’den kişiye özel yazılım çözümleriyle araç takibi

ATC’den kişiye özel yazılım çözümleriyle araç takibi

2003 yılından beri araç takip sektörünün içinde yer alan ATC Araç Takip Sistemleri’nin Genel Müdürü Tayfun Karakılavuz,  kendi ürettikleri ve...

2003 yılından beri araç takip sektörünün içinde yer alan ATC Araç Takip Sistemleri’nin Genel Müdürü Tayfun Karakılavuz,  kendi ürettikleri ve sürekli geliştirdikleri araç takip yazılımında kullanıcıların taleplerine göre kişiye özel değişiklikler yaparak, bütün müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Araç takibinin bir satış sonrası hizmet olduğunu vurgulayan Karakılavuz, “Müşterilerimize sadece bir cihaz ve yazılım değil, aynı zamanda satış sonrası hizmet sağlamak durumundayız. Kullandığımız yazılımı kendimiz üretiyoruz. Birçok araç takip firması “Google Haritalar” üzerinden çalışırken biz kendi sayısal haritalarımıza da sahibiz. Bunun sonucunda müşterilerimize hak ettikleri özel hizmeti vermek için bütün ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmaya çalışıyoruz. Eğer ihtiyaç duydukları ekstra bir yazılım ya da harita özelliği varsa, mümkün olan bütün güncelleme ve yazılım çözümlerini kendilerine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmetin kesintiye uğramamasına büyük önem gösterdiklerini söyleyen Karakılavuz açıklamalarına şöyle devam etti: “ Verdiğimiz hizmetin kesintiye uğramaması adına bire-bir cihaz değişimi uygulaması yapıyoruz. Sanayi Bakanlığı’nın koyduğu kurallara göre zaten herkes cihaz değişimini yapmak durumunda.  Ancak hemen hemen bütün işletmeler cihazı alıp bakanlığın verdiği 30 gün boyunca sorunu çözemedikleri takdirde cihaz değişimi yaparlar. Böyle bir durumda hizmet alan kişi mağdur olur. Hizmeti sunanlar olarak bu mağduriyete kesinlikle yer vermememiz gerekiyor. Müşterilerimiz cihazlarıyla alakalı bir problemle bize geldiklerinde teknik servisimiz hemen bu sorunu çözmeye çalışır. Sorun o an içinde çözülemiyorsa hemen eski cihazın yerine yeni bir cihazın montajını yaparız. Türkiye’nin her ilinde servisimiz bulunuyor. Bu sayede montaj/de-montaj gibi hizmetlerimizi de anında gerçekleştirebiliyoruz.”

ATC’den kişiye özel yazılım çözümleriyle araç takibiAraç takip sektörünün henüz emekleme döneminde olduğunu düşündüğünü söyleyen Tayfun Karakılavuz, kendilerini sektöre yönelten şeyin de bir başka işlerinde duydukları ihtiyaç olduğunu belirterek,  “Sektör gelişime çok açık bir konumda. Türkiye’deki araç popülasyonu çok yüksek.  Trafiğe günde altı yüz bin araç çıkıyor ve bunların yarısı ticari araç statüsünde. Mevcut satış rakamlarına bakarsak müşteri potansiyelinin sadece %10’una satış yapılmış durumda. Şirketler de bu konuda bilinç düzeylerini artırıyorlar.  Araç takip sistemi kullanmak öncelikle çalışanları disipline etmek adına önemli bir çalışma. Bu şekilde iş verimliliği artırılabilir. Araç takibi kullanan firmalar belli raporlandırmalar ışığında yürüttükleri çalışmalar sonucunda zamandan ve yakıttan tasarruf ederek, personellerini ve araçlarını daha verimli kullanacak çözümler üretebilirler” açıklamalarında bulundu.

Mevcut yazılımlarını geliştirmeye ve müşterilerine farklı çözümler sunmaya devam edeceklerini dile getiren Karakılavuz, “Müşterilerimiz akıllı telefonları üzerinden araçlarını kolaylıkla takip edebiliyorlar. Önümüzdeki dönemde araç içine konacak bir ekran ve kamera yardımıyla sürücü-merkez iletişimi güçlendirmeye ve belli sorunların anında çözülmesini sağlamaya çalışacağız. Bu uygulamayı da kendimiz geliştiriyoruz. GPRS desteğiyle beraber araç takibi sektöründe de yenilikler olacaktır. Biz bu yeniliklerin başka sektörlerde de yeni yatırımlar yapmak için uygun koşullar yaratacağını düşünüyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

“ ARACIM NEREDE DİYE DÜŞÜNMEYECEKSİNİZ”

Genel Müdür Tayfun Karakılavuz, “ATC araç takip sistemleri ile takip edilen araçların kaybolması ya da çalınması söz konusu olamaz” diyerek,sistemi şöyle özetliyor: “Çünkü ATC araç takip cihazı aracınızın görünmeyecek yerine monte edilebilir. ATC her araç için tam uyumludur. İsterseniz aracınızın kullanıcısına bunu bildirmeden de aracı takip edebilirsiniz.”

Cengiz TEPEBAŞ -LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.