Atatürk Havalimanı pistleri kullanılamaz hale geliyor

Atatürk Havalimanı pistleri kullanılamaz hale geliyor

Atatürk Havalimanı’nın karşısına yapılacak hastane için mevcut havalimanının pistleri kamyon ve dozer tekerlerinin altında mahvediliyor. Pilot Bahadır Acuner, “Havalimanını kaybettiğinizde bir daha geri gelmez” diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Atatürk Havalimanı’nın trafiğe kapatılan 17/35 L pistinin hemen yanında 1000 yataklı sahra hastanesi yapılıyor. Pilot Bahadır Acuner, hastanenin buraya inşa edilmesinin “çok talihsiz bir yaklaşım olduğunu” belirterek “Atatürk Havalimanı’nın kullanılmayan koskoca bir terminali varken hatta burada eski bir otel varken pistleri yıkmak yapılabilecek en saçma uygulamalardan” dedi. Yaşanacak acil bir durumda bu pistlerin kullanılamayacağına dikkat çeken Acuner uyardı: “Havalimanını kaybettiğinizde bir daha geri gelmez.”

Pilot Acuner, İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın hava trafiğine kapatılmadığı, devlet filosundaki uçaklar ile özel jetler ve kargo uçaklarının alanı kullanmaya devam ettiğini belirtti.

Acuner, “Uluslararası bir meydanı bu şekilde kapatamazsınız. Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı’nın ya da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yedek meydanı olarak kullanılır. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın şu an pist onarımı nedeni ile kapalı olduğu bir zamanda buraya bu şekilde girmek, İstanbul’u havalimansız bırakmak demektir. Şu anda 15 milyonluk bir şehir, tek bir havalimanı ile kaderine terk edilmiş durumdadır” dedi.

STRATEJİK ÖNEMDE

Havalimanlarının stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Acuner, “Atatürk Havalimanı’na geçmişte büyük paralar harcanarak uçak bakım tesisleri yapılmıştır. Bu tesislerde sadece THY uçakları değil, yabancı havayolu uçaklarının da bakımları yapılıyor ve ülkeye önemli miktarda döviz girdisi sağlanıyor. Havalimanları stratejik değere sahiptir. Günü geldiğinde hayati ihtiyaçları karşılamak için kesinlikle korunmalıdır. Havalimanını kaybettiğinizde bir daha geri gelmez. Anlaşılan o dur ki burası bir rant aracı olarak görülmekte, sahra hastanesi belki ileride şehir hastanesine, sonra da başka olanaklara fırsat verecektir” diye konuştu.

Hazal OCAK - CUMHURİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.