ASO'dan Rusya'ya bir OSB daha

ASO'dan Rusya'ya bir OSB daha

ASO'dan yapılan yazılı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşuna ilişkin protokolün, Ankara'da, Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov ile...

ASO'dan yapılan yazılı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşuna ilişkin protokolün, Ankara'da, Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir arasında imzalandığı bildirildi.

İmzalanan protokole göre, bölgenin alt yapısını Türk firması SEFA İnşaat'ın gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, Vladimir Valiği ile ASO'nun bölgenin kurulmasına destek olacağı kaydedildi.

Bölgede Türk firmalarının da yatırım yapmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, ASO'da gerçekleşen imza törenine Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandor Epifanov, Türkiye'nin Moskova Ticaret Başmüşaviri Atilla Kızılarslan, SEFA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Coşkun ve çok sayıda sanayicinin katıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre ASO Başkanı Nurettin Özdebir imza töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar Rusya'nın Türkiye'yi sadece müteahhitlik hizmetleriyle tanıdığına dikkat çekerek, ''Tabii bunda en önemli etken müteahhitlerimizin Rusya'da yapmış olduğu önemli projelerdir. Dünyanın 2. büyük müteahhitlik sektörüyüz. Dünyanın 225 büyük müteahhidi arasında yeralan firmaların tamamına yakını da ASO üyesidir'' dedi.

ASO'nun Türkiye'nin ikinci büyük sanayi odası olduğunu belirten Özdebir, Ankara'nın bir başkent olmanın yanında 2010 yılında yaptığı 5,6 milyar dolarlık ihracatıyla önemli bir sanayi kenti olduğunu da vurguladı.

Özdebir, 4 tane önemli Türk firmasına evsahipliği yapan ve onlara yardımlarını eksik etmeyen Vladimir Bölgesine teşekkür etti ve böyle bir işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu da ifade etti.

Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov ise Türkiye topraklarında Türkiye'nin başkentinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''İki ülke arasındaki vizelerin kaldırmasıyla yeni bir dönüm noktası yaşayacağımızı düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda iş kadınların da ilgisini çekiyoruz. Vladimir bölgesinde Türk işadamlarıyla ciddi bir iş deneyimimiz var. Bölgemizde, Şişecam, Vestel, Beko gibi Türkiye'nin önemli firmaları faaliyet göstermektedir.

Bölgemiz ekonomisinde esas amacımız yatırımların yapılmasıyla birlikte ekonomik yapının değiştirilmesidir. Vladimir Bölgesi Rusya'da sanayinin en çok geliştiği bölgedir. Vladimir, Rusya merkezinde bulunan 18 bölge arasında ekonomik ve sanayi gelişimi açısından 7. sıradadır. Bölgemizde 100'den fazla yabancı yatırımcı bulunmaktadır. Bölgemiz yabancı yatırımların en çok yapıldığı üçüncü bölgedir. Geçen yıl yabancı yatırımların hacmi 760 milyon dolar oldu. Bölgemizde yeni işletmeler kurulmaya devam ediyor. Türk sanayicileri de bölgemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz.''

Açıklamada, protokolün imzalanmasının ardından Özdebir'in, Vladimir Bölgesi Valisi'ne el yapımı çini tablo hediye ettiği belirtildi.

Öte yandan, imza töreninden sonra Vladimir Valisi Nikolay Vinogradov, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek bölge hakkında bir brifing aldı. Ardından bölgede yeralan Hidromek ile Nurus fabrikalarını gezdi. Daha sonra ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı'yı da ziyaret ettiler. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.