Aşı da, gıda da Arvento’nun kapsama alanında

Aşı da, gıda da Arvento’nun kapsama alanında

Araç takip sistemlerinde öncülüğünün ardından soğuk zincir takibinde de önemli aşamalar kaydeden Arvento, yalnızca gıda taşımacılığı değil, aşı, ilaç gibi özel saklama koşulu gerektiren ve soğuk zincire tabii tıbbi malzemelerin taşınmasında da uzman.

Arvento Satış ve Pazarlamadan Sorumlu  Genel Müdür Yardımcısı Cem Devrim ile soğuk zincir taşımacılığını konuştuk.

  • Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk zincir lojistiğinin önemi biraz daha arttı. Arvento’nun çok sayıda önemli gıda ve üretimi taşımacılığı yapan önemli referansları var. Bir nedenle ısı kontrolü yitirildi ama bir süre sonra yeniden sağlandı. Bu ara dönemde de aslında olan oldu. Böyle bir durumu önleyecek mekanizmalarınız nelerdir?

Soğuk zincir takip sistemi uçtan uca depodan araca, araçtan buzdolaplarına, soğuk zincir akışının bozulmadan işlemesini sağlayan bir sistemdir. Frigofirik araçlara, dolaplara ve üretim tesislerine takılan Arvento cihazlarına eklenen sıcaklık sensörleri sayesinde bu alanlardaki sıcaklık seviyeleri internet üzerinden anlık ve geçmişe dönük olarak takip edilebilmektedir. Oluşabilecek kritik sıcaklık değişiklerinde örneğin aracın kapısı gereğinden fazla açık kaldıysa, anında sisteme önceden tanımlanan yetkililere sistem üzerinden ve SMS ile alarm mesajları gönderilerek ilgili araca müdahale edilmesi sağlanmaktadır. Sistemin bu özelliği, ani ve kritik sıcaklık değişiminden kaynaklanan problemler için gerekli önlemlerin alınabilmesini sağlamaktadır. Yine sıcaklık değerlerindeki bu değişimler, grafikler ve istatistiki raporlamalar ile takip edilebilmektedir.

cem-devrim_03.jpgSadece gıda taşımacılığı değil, aşı, ilaç gibi özel saklama koşulu gerektiren ve soğuk zincire tabii tıbbi malzemelerin taşınması ve saklanması sürecinin takibinde de Arvento Soğuk Zincir sistemi kullanılmaktadır. Depodan araca sıcaklık takibinin yanı sıra tek bir merkezden, eczanelerde bulunan bütün dolapların sıcaklık değerlerinin takibi yapılmaktadır. Dolaplardaki sıcaklık değeri değişimleri anında merkeze bildirilerek aşı, ilaç gibi malzemelerin güvenli bir şekilde saklanmasını ve dağıtılmasını sağlamaktadır.

  • Siz, frigorifik bir araca mükemmel bir donanım kurmuş olabilirsiniz ama o aracı kullanan sürücü , soğuk zincir lojistiğinin önemini kavrayamamışsa bir çuval incir heba olmuş demektir. İnsanın hata yapmasını önleyebiliyor musunuz? Donanımınızı yerleştirmeden önce bir bilgilendirme eğitimi veriliyor mu?

​Sistemde aracı kullanan kişilerin herhangi bir şekilde sisteme müdahale etmeleri mümkün olmamaktadır. Sistemde sıcaklık değerlerinin kontrolünün yanı sıra araçların belirlenen teslimat rotalarını izleyip izlemedikleri, bu rotalara zamanında varıp varmadıkları, hangi aracı hangi sürücünün kullandığı, sisteme tanımlanan hız limitlerine uyulup uyulmadığı, rölanti yerleri ve süreleri gibi operasyon bilgileri de takip edilebilmektedir.

Araçtaki en ufak bir sıcaklık ya da rota değişimi anında merkeze alarm mesajları ile iletilmektedir. Bu nedenle aracı kullanan kişiler bunun bilincinde olarak taşıdıkları ürünleri kendilerine tanımlanan rota ve zaman aralığında en sağlıklı şekilde taşımayı hedeflemektedirler. Sistem kurulumundan sonra uygulamanın nasıl çalıştığı konusunda şirket yetkililerine eğitim verilmektedir. Son derece kullanıcı dostu ve kullanımı kolay bir sistem olan Arvento Soğuk Zincir Takip Sistemi, kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren şirketler için operasyonlarının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmektedir.

  • Tüm operasyonları tek bir merkezden yönetebiliyorsunuz. Bu merkez, kaç aracı ve depoyu aynı anda izleyebilir?

Operasyonları Arvento’nun kendisi değil, Arvento soğuk zincir sistemini satın almış olan ilgili şirketler yönetiyor, bu nedenle ilgili şirketin araç sayısına göre operasyonun hacmi değişebilmektedir. Bir şirketin ister 3 isterse de 13.000 araç olsun, Arvento üzerinden bütün araçlarını aynı anda tek bir ekran üzerinden izlenebilir, güncel ya da geçmişe dönük raporlar alabilir. Sistemde aynı anda takip edilebilecek araç, depo vb. herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

  • Küresel salgın döneminde iş akışınızda ne gibi değişiklikler oldu?

Bir bilişim şirketi olarak ekibimizin büyük bir kısmı yazılım mühendislerinden oluştuğu için uzaktan çalışma sürecine zorlanmadan uyum sağladık. Bunun yanı sıra donanım ve üretim birimlerimiz de bütün Covid-19 önlemlerine uyarak ofis ve üretim tesislerimizden dönüşümlü çalışmalarına devam ettiler. Bu anlamda pandemi sürecine en hızlı ve kolay bir şekilde uyum sağlayan şirketlerden biri olduğumuzu söyleyebiliriz.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.