Asgari ücretten vergi alınmayacak

Asgari ücretten vergi alınmayacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde çalışmalarına devam eden yazım komisyonunda asgari ücretle ilgili önemli bir madde yazıldı. Dört partinin de kabul...

Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde çalışmalarına devam eden yazım komisyonunda asgari ücretle ilgili önemli bir madde yazıldı.

Dört partinin de kabul ettiği 'adil ücret hakkı' maddesinde 'asgari ücretten vergi alınamayacağı' vurgulandı. CHP'li Süheyl Batum başkanlığında toplanan 2 No'lu yazım komisyonu 'çalışma, sosyal güvenlik ve adil ücret hakkı' ile 'ekonomik ve sosyal hakların sınırı' maddelerini müzakere etti. Maddeye "Asgarî ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulur, asgari ücretten vergi alınamaz." fıkrası eklendi. Mevcut anayasadaki asgarî ücretin tespitinde 'ülkenin ekonomik durumu' ifadesi metinden çıkarıldı. Herkesin 'çalışma, iş güvenliği, insan onur ve haysiyetine uygun bir hayat sürmesini sağlayacak ölçüde adil ücret hakkına sahip' olduğu belirtilen maddede, "Kimse, yaşına ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz." denildi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.