ASAV Trans, Kerry Logistics ile birleşti

ASAV Trans, Kerry Logistics ile birleşti

Türkiye’nin hava kargodaki parlayan yıldızı ASAV Trans, Hong Kong merkezli nakliye grubu Kerry Logistics bünyesine katıldı. Güçbirliğine giden iki kuruluş, Avrupa-Asya nakliye operasyonlarından daha fazla pay almayı hedefliyor.

Hong Kong merkezli nakliye grubu Kerry Logistics, küresel ağını daha da genişletmek ve uluslararası nakliye yönlendirme yeteneklerini güçlendirmek amacıyla, Türkiye'nin en üst düzey hava taşımacılığı acentesini devraldı.

Kerry Logistics Network Limited, küresel ağının genişlemesini ilerletmek ve uluslararası navlun iletme ('IFF') yeteneklerini güçlendirmek için Türkiye’deki Asav Lojistik Hizmetleri Anonim Şirketi’ne (ASAV) büyük ilgi duyduğunu açıklamıştı.

Yeni oluşum, Kerry Logistics'in Türkiye'de önemli bir yer edinmesine ve bölgedeki ağını ve kabiliyetlerini daha da pekiştirmesine yardımcı olacak, ASAV’ın kurulu operasyonların rekabet avantajlarını ve çeşitlendirilmiş yerel ve uluslararası müşterileri bir araya getirmesini sağlayacak.

ASAV, ülke genelinde beşi İstanbul, biri Bursa, biri İzmir, biri de Hollanda, Amsterdam olmak üzere yedi ofise sahip. Aynı zamanda İstanbul'da 45.000 m2'lik bir depoya ve gümrüklü ve gümrüklü olmayan depo alanlarına ek olarak Amsterdam'da 20.000 m2'lik bir deposu bulunuyor. 1994 yılında Türkiye’de kurulan ASAV, 2017 ve 2018 yıllık IATA sıralamasına göre, Türkiye’nin hava nakliyecileri tarafından üretilen tonajla en üst sırada yer aldı.

Kerry Uluslararası Lojistik Taşımacılığı Lojistik Direktörü Mathieu Biron, “Genç, dinamik ve son derece profesyonel bir ekip olan ASAV ile birlikte çalışmak için umut verici bir pazarın iş potansiyelini değerlendirmek ve farklı sektörlerle daha fazla sinerji yaratmak için heyecanlıyız.  Ortaklık, Türkiye'deki kapasitemizi önemli ölçüde artırmak ve dünyadaki operasyonlarımızı daha da genişletmemize yardımcı olmak için kaynak olarak Avrupa-Asya nakliye güzergahındaki kaynaklarımızı zenginleştirmemizi sağlayacak” diye konuştu.

ASAV Başkan Yardımcısı Melek Karabacak da, “Son 25 yıldır ASAV, Türkiye ve bölgede sağlam bir temel ve zengin bir müşteri portföyü oluşturdu. Kerry Lojistik'e katılmak bizim için heyecan verici bir haber. Yerel ve bölgesel uzmanlığımızı Kerry Logistics'in global ağı ve devam eden gelişmemizi desteklemek ve mevcut ve gelecekteki müşterilerimize daha geniş bir yenilikçi çözümler yelpazesi sunmak için kapsamlı hizmet teklifleri ile birleştirmeyi dört gözle bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak:lloydsloadinglist.com

Çeviri-Haber: Selçuk ONUR / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.