Arvento, ‘mobil uygulama' gelirlerinde Türkiye ikincisi

Arvento, ‘mobil uygulama' gelirlerinde Türkiye ikincisi

Türkiye’nin lider araç takip sistemleri şirketi Arvento, bu yıl da ‘Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi’ araştırmasında, ‘Mobil Uygulama...

Türkiye’nin lider araç takip sistemleri şirketi Arvento, bu yıl da ‘Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi’ araştırmasında, ‘Mobil Uygulama Yazılımı Gelirleri Kategorisi’nde’ Türkiye’nin en yüksek gelire sahip ikinci şirketi oldu.

Son üç yıldır ‘Mobil Uygulama Yazılımı Gelirleri Kategorisi’ndeki yerini korumayı başaran Arvento, ilk 500 Bilişim şirketi sıralamasında ise 14 sıra birden yükselerek 125.sıradan 111. sıraya yükseldi.

Arvento aynı araştırmada, 113 şirketin yer aldığı ‘Türkiye Merkezli Üretici’ şirketler listesinde 17.sıraya yerleşirken, ‘Türkiye Merkezli Yazılım Üreticileri’ listesinde ise en yüksek gelire sahip 4.şirket oldu. Tamamını Türkiye’de geliştirdiği yazılım ve donanımlarını 22 ülkeye ihraç eden Arvento, bu sene aynı zamanda yazılım İhracat gelirlerine göre İlk 17 şirket listesine girdi. Kurulduğu 2005 yılından itibaren Bilişim 500 listesinde yer almayı başaran Arvento, 2006 yılında 439.sıradan giriş yaptığı listede, 7 yılda 328 basamak yükselerek nadir rastlanan büyüme ivmesini de yakalamış oldu.Bu yıl bir başka sevindirici gelişme de Bilişim 500 listesine üç Arvento iş ortağının da yer alması oldu. Baylan Mobil Otomasyon, Birkudo Bilişim ve TMS Mobil Hizmetler, hızlı büyüme ivmeleri ile bayi kategorisinde Türkiye’nin en yüksek gelire sahip bilişim şirketleri arasında yer aldılar. Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2012 yılı net satış gelirlerine göre hazırlanan ‘Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi’araştırması, Türkiye’nin bilişim alanında gerçekleştirilen tek kapsamlı araştırması olma özelliği taşıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.