ARÜSDER, 20. yılını görkemli bir törenle kutladı

ARÜSDER, 20. yılını görkemli bir törenle kutladı

Ülkemizin önde gelen sektörlerinin tek temsilcisi konumunda olan Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinecileri Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER) 20. Yaşını görkemli bir gala yemeği ile kutladı.

10.Ocak akşamı Hilton Garden otelde gerçekleştirilen geceye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl,İMDER-İSDER-İŞİM-KAZANSİAD başta olmak üzere bir çok sizil toplum kuruluşunun başkanları ile MAKFED üyesi derneklerin Genel Sekreterleri, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Sektörün bu önemli buluşmasında ARÜSDER’in hizmetlerinin ve temsil ettiği sektörün ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğuna vurgu yapılarak, bu ve bundan sonraki yıllarda beklentinin daha da fazla olduğunun altı çizildi.

Oldukça geniş bir katılımla ve coşkuyla gerçekleşen gecede sponsor firmalara plaket takdimi yapılmasının ardından, katılımcılar Nejat İnan Orkestrasının müzikleri eşliğinde keyifli saatler geçirdiler.

1999 yılında kurulan ARÜSDER halen ülkemizin cari açığının kapatılmasında önemli ölçüde destek veren 66 üyenin temsilcisi olarak çalışmakta.   İç pazarda kanunun hizmetine sunduğu itfaiye, çöp kamyonu, ambulans, kanal açma, personel ve yük kaldırma platformları, askeri araçlar gibi pek çok  ürünün yanısıra iş makineleri konusunda da lider firmaların birlikteliğinden doğan bir sivil toplum kuruluşu. Sadece yurt içinde değil dünyanın 145 ülkesine ihracat yapan ARÜSDER üyesi firmalar çok önemli bir görevi de yerine getirmekteler. Ülkemizin üst düzeyde tanıtımı. Dünya üzerinde bir çok fuara katılan, temsil heyetlerinde yer alan, ilgili yabancı yetkilileri ülkemize davet ederek yerinde görmelerini sağlayan bu birliktelik çatısı altında temel amaç; dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artırabilmek olarak açıklanıyor.

Son yıllarda hızla büyüyen ve genişleyen dernek üyelerinin ihracat başarısı gelecek yıllara dair de son derece ümit verici düzeyde gözüküyor. Artık kendi dünya markalarını yaratma yolunda ciddi adımları gözlenen birçok firma olduğu ortada.

Tüm bu gelişmeler ışığında, ülkemizde bir sivil toplum kuruluşu olarak 20 yıl hizmet vermenin ne kadar zor, ne kadar meşakkatli olduğunun bilincinde olarak birlikten doğan gücün peşinde kenetlenmiş bu saygın kitleyi kutluyor, nice 20 yıllara diyoruz.

arusder-(3).jpgarusder-(5).jpgarusder-(6).jpgarusder-(7).jpg

arusder-(4).jpgarusder-(8).jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.