Artı Seyahat'in yüzde 45'i Has Otomotiv'in

Artı Seyahat'in yüzde 45'i Has Otomotiv'in

Almanya'nın ilk araç kiralama şirketi Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini yürüten İzmirli araç kiralama şirketi Artı Seyahat Acentası'nın yüzde 45'i Has Otomotiv'in oldu.

Has Otomotiv, İzmirli araç kiralama şirketli Artı Seyahat'in yüzde 45'ini satın aldı. Almanya'nın ilk araç kiralama şirketi Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini yürüten Artı Seyahat Acentası'nın yüzde 45'i Has Otomotiv'in oldu.

Sixt Rent A Car Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özyılmaz, "Ticari hayatımız boyunca birçok şirketle, satın alma-ortaklık görüşmeleri yaptık. Bunlardan en sonuncusu kâğıda döküldü. İşlerinden birisi Mercedes bayiliği olan Has Otomotiv, Has Grubu bir ortağımızın hisselerini devraldı. Yüzde 45 hissemiz Has Otomotiv'in oldu" dedi.

hakan-ozyilmaz.jpgYeni gelen ortak ile birlikte daha güçlü bir sermaye yapısına eriştiklerini anlatan Özyılmaz, "Yaptığımız işi büyüteceğiz. Ürün çeşitlendirmesine gideceğiz. Yeni sermaye modeliyle yeni kiralama modelleri geliştirebilmek mümkün olacak" diye konuştu.

Ofis sayısını da artıracaklarını belirten Özyılmaz, "Şu anda 175 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunu kısa zamanda 200 kişiye çıkaracağız. Şu anda 32 tane ofisimiz var, bunların 14 tanesini kendimiz işletiyoruz. Eskişehir'de hızlı tren var, buraya bakıyoruz, Balıkesir ya da Kütahya'da da olmak lazım. Buraları çalışıyoruz. Bu birliktelik bize bu genişlemeyi sağlayacak" dedi.

Artı Seyahat, Türkiye'nin ciro olarak en yüksek ilk 500 şirketi listesine (Fortune 500) 2015 yılında 390. sıradan girdi. Merkezi İzmir'de. 2008 yılından bu yana Almanya'nın ilk araç kiralama şirketi Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini yapıyor. Sixt Rent A Car, 1912 yılında Münih'te kuruldu. Dünya genelinde 110'dan fazla ülke ve 4 bin'den fazla kiralama ofisi var. Operasyonunu BMW, Mercedes-Benz, VW ve Ford gibi lüks segment araçlarla kısa dönem araç kiralama üzerine kuran Sixt Rent A Car Türkiye'nin de 4 bine yakın aracı var.

Uzun döneme yoğunlaşacağız

Sixt Rent A Car Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özyılmaz, "2015'te 64 bin farklı kişiye bireysel kiralama hizmeti verdik. BMW'nin sattıkları arabanın yüzde 8-9'unu biz satın alıyoruz. Mercedes'te de 700-800 adetlik alım yapıyoruz. Bu iki markanın ciddi alıcısı konumundayız. Tüm segmentlerde aracımız var ama lüks segment aracımız daha fazla" dedi. Artı Seyahat yani Sixt Rent A Car Türkiye operasyonunun günlük kiralama üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Özyılmaz, Has Otomotiv ortaklığından sonra uzun dönem araç kiralamada da yoğun bir mesai içine gireceklerini vurguladı. Özyılmaz, "Şu anda da yapıyoruz ama uzun dönem araç kiralama üzerine daha fazla gidebiliriz. Bu konuda yoğun bir mesai içine girebiliriz" dedi. Özyılmaz, anahtar teslim, daha hızlı araba kiralama modelleri üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

'Araç kiralama enflasyon sepetine girebilir'

Yakın zamanda araç kiralama işinin enflasyon sepetine konulabileceğini ifade eden Özyılmaz, "Günlük araç kiralama tüketimi her geçen gün artıyor. Aileler artık bütçelerinden buna pay ayırıyor, her evde iki tane araba var. Bunu sağlamanın bir yolu da artık araç kiralama oldu. Eskiden 'tatil' enflasyon sepetinde yoktu, artık araç kiralamayı da koyacaklardır, bekliyorum" dedi. Filolarında araç yaş ortalamasının 4 ay olduğu söyleyen Özyılmaz, "Almanya Sixt Rent A Car'da yaş ortalaması 12 ay. Bu, Türkiye'de araç kiralama pazarının nasıl hızlı büyüdüğünü ve talebin yüksekliğini gösteriyor" diye konuştu.

KEZBAN KARABOĞA- DÜNYA GAZETESİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.