Arnavutluk komple ve parsiyel nakliye çalışmaları

Arnavutluk komple ve parsiyel nakliye çalışmaları

Türkiye’den Arnavutluk’a genel itibarı ile ihraç edilen ürünlerin başında yaş sebze meyve türleri gibi gıda maddeleri geliyor olsa da otomotiv, mobilya, tekstil ürünleri, beyaz eşya ve ağır sanayi mamülleri gibi birçok ürün grubu ihraç ediliyor.

Avrupa ülkeleri  ile birlikte ülkemizin yoğun olarak ticari faaliyetler içerisinde bulunduğu ülkeler  arasında Balkanları kapsayan ilişki ağı da mevcuttur. Balkan ülkelerinin neredeyse tamamı ile yapmakta olduğumuz ticaret elbette ki Arnavutluk ile de düzenli bir şekilde devam etmektedir. Ekonomik ve politik anlamda orta ölçek derecesinde bulunan Arnavutluk, coğrafi yapısı ve toprak durumuna bağlı olarak tüketim mamullerinin büyük bölümünü yurt dışından temin ve tedarik etmektedir.

Geçmişten günümüze Müslüman nüfusun oldukça yoğun olduğu bu ülkeye en fazla ihracat yapan ülke olan Türkiye, Arnavutluk ticari pazarında önemli ölçüde söz hakkına sahip bulunuyor. Ülkemiz genelinde üretim ve dış ticaret faaliyetleri ile iştigal eden kuruluşlar ile Arnavutluk nakliye firmaları yaptıkları işbirliği çerçevesinde ihracat, ithalat ve lojistik çalışmalarını koordineli bir şekilde ilerletmektedirler.

Türkiye’den Arnavutluk’a genel itibarı ile ihraç edilen ürünlerin başında yaş sebze meyve türleri gibi gıda maddeleri geliyor olsa da otomotiv, mobilya, tekstil ürünleri, beyaz eşya ve ağır sanayi mamülleri gibi daha ismini sayamadığımız bir çok ürün grubunun ihraç ediliyor olması Türkiye-Arnavutluk ticari pazarını kaçınılmaz düzeyde cazip hale getirmektedir.

Ülkemizde üretimi yapılan ürünler ağırlıklı olarak ful tır taşıması şeklinde gönderiliyor olsa da grupaj ve parsiyel kapsamında bulunan  taşıma talepleri de azımsanmayacak boyuttadır. Son dönemlerde Arnavutluk nakliye kapsamında artış gösterdiği gözlenen parsiyel nakliye talepleri bir çok taşıma şirketi tarafından fark edilmiş olup komple tır nakliyesi çalışmaları yapan firmaların önemli bölümü aynı zamanda Arnavutluk parsiyel nakliye hizmetleri de sunmaktadır.

Arnavutluk parsiyel nakliye çalışmaları tıpkı diğer ülkelere yapılan çalışmalarda olduğu gibi İstanbul ilimizde bulunan grupaj depoları aracılığı ile çıkışlar yapılmak sureti ile gerçekleşmektedir. Avrupa ve Asya lojistik hattında uzun yıllardan bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan taşıma şirketi Arınak Lojistik, Arnavutluk komple tır ve parsiyel nakliye çalışmalarında da üzerine düşeni layıkı ile yapmakta, düzenli lojistik hizmetlerini kaliteli hizmet sunma anlayışından ödün vermeden devam ettirmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.