“Arkamızda kimse yok ama yanımızda nakliyeci var”

“Arkamızda kimse yok ama yanımızda nakliyeci var”

Platform sözcüsü Ali Çiçekli, “Bizim hiç kimsenin maşası olmayacağımızı ve Allah'tan başka kimseye biat etmeyeceğimizi en iyi bu sözleri sarfedenler bilir. Önümüzde ya da arkamızda hiç kimse yok ama yanımızda çilekeş Türk Nakliyecisi var” dedi.

UND 40.Olağan genel Kurulu'na sayılı günler kala , uzun süreden beri adaylığını açıklayıp çalışmalarını sürdüren UND Birlikte Güçlüyüz Platformu 18 Haziran Cuma akşamı Mersin Noax Otel'de toplantı düzenledi.
Mersin ve Bölge Nakliyecilerinin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği gözlenen toplantıda heyecan yüksekti. İstanbul ve yakın Bölgelerden gelen Birlikte Güçlüyüz Grubu üyesi 18 kişinin yanısıra toplantıya 175 kişi katılım sağladı.
Toplantının başlangıcında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bir tanıtım videosu gösterimi yapıldı.Daha sonra kürsüye çıkan Platform sözcüsü Ali Çiçekli , kendisinin de uzun yıllar Mersin'de ve Ortadoğu'ya da nakliyecilik yaptığını,bölge nakliyecisinin sorunlarını iyi bildiğini ifade ederek konuşmasına başladı.

"Nakliyecinin halinden nakliyeci anlar"

Konuşmasında daha çok Ortadoğu ve Orta Asya Ülkelerine yönelik taşımalarda karşılaşılan sorunlara tek tek dikkat çekerek bunların çözümsüz olmadığını,birlikte ve yan yana duruşla çözümlenebileceğini ifade etti.Çiçekli konuşmasında, damdan düşme hikayesini anlatarak 'Nakliyecinin halinden Nakliyeci anlar ancak' dediğinde ise salondan çok yüksek bir alkış sesi yükseldi. Yaklaşık 18 ay önce küçük bir kartopu olarak bu yolculuğa çıktıklarını, bugün ise neredeyse tüm nakliyecileri kapsayan bir dağ haline geldiklerini ifade eden Çiçekli, daha sonra 32 maddelik seçim manifestolarını tek tek açıkladı.32 Maddelik manifestoda en çok birlik ve beraberlik ile güçlü UND için üye sayısının artırılması ve üye aidiyet duygusunun yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bunun yanısıra, C2 Yetki Belgesinin önemine dikkat çekerek ' bizler bu belgeye sahip olmak için Kanun ve Yönetmeliğin şart koştuğu Mesleki Yeterlilik,Mesleki Saygınlık ve Mali Yeterlilik kriterlerini yerine getirdiğimiz gibi ilaveten en az 1,5 milyon euro'luk yatırım ile 15 kişilik istihdam yaratıyoruz.Buna rağmen neden halen TİO Belgesi almak zorunda bırakılıyoruz? C2 Yetki belgesine sahip her bir meslektaşımızın, karayolu ile yapılacak her türlü lojistik faaliyetini yapabilmesi analarının ak sütü gibi helaldir' demesi salondan alkış aldı.

"Yabancılar, boş girip yükümüzü taşıyorlar"

Frigo taşımacılığının özel ve hassas olduğunu, soğuk zincirin kopmaması gerektiğini ifade eden Çiçekli, bunun için bu taşımaların özel bir proje kapsamında ve benzer özel taşımalar emsal alınarak yapılarak korunması gerektiğini söyledi. Yabancı plakalı araçlara dikkat çeken Çiçekli '' Yabancı plakalı araçlar haksız ve hukuksuz şekilde ülkemize boş girip yüklerimizi alıyorlar. Bugün İran ve Bulgaristan taşımlarının nerdeyse %80'i yabancı taşımacıların eline geçmiş durumda.Yabancı plakalı araçların haksız rekabetine karşı mücadele edeceğiz.Örneğin yabancıların ödemediği fazla mesai ücretini sadece Türk nakliyecisi ödüyor.Yol denetlemelerinden en çok cezayı Türk nakliyecisi çekiyor.Yabancı plakalı araçlar hem teknik hem de belgesel olarak bir sürü eksikliklerine rağmen ülkemizden kolayca yük alabiliyor.Bunlar adil değil.Bunu zaptı rapt altına almalıyız.Yabancılar ülkemize gelecekse bizimle eşit şartlarda olmalıdır.Ekmeğimize ve pazarımıza göz diken yabancı plakalı araçların haksız rekabetine müsaade edemeyiz.Türk nakliyecilerini büyük-küçük,tenteci-frigocu,lowbetçi-oto taşıyıcısı,Anadolu-İstanbul gibi ayırmak doğru değildir.Sektörün her birine ihtiyacı vardır.Ve Türk nakliyecileri birbirinin ekmeğine göz dikmez ancak birbiriyle yardımlaşıp işbirliği yapar.''dedi.

"Yanımızda cefakar ve çilekeş Türk Nakliyecisi meslektaşlarımız var"

Özellikle 'ekmeğimize göz dikenler..' sözünü kullanması iki gün önce Mersin'de toplantı yapan Çetin Nuhoğlu'nu karşılamada açılan pankarta ince bir gönderme gibiydi. Çiçekli konuşmasında,tek amaçlarının bilgi ve birikimlerini bu sektöre hizmet ederek aktarmak olduğunu,10 yıldan fazla süredir İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak da hizmet ettiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü 'bazı yerlerde yapılan konuşmalarda,bizim arkamızda çıkar gruplarının olduğu ve birilerinin bizi kullandıkları suçlamalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Bizim hiç kimsenin maşası olmayacağımızı ve Allah'tan başka kimseye biat etmeyeceğimizi en iyi bu sözleri sarfedenler bilir.Bizim önümüzde ya da arkamızda hiç kimse yoktur ama yanımızda cefakar ve çilekeş Türk Nakliyecisi meslektaşlarımız vardır' deyince salonda büyük bir alkış tufanı koptu.


"Fevzi Çakmak: Ben değil, biz diyen bir ekibiz"
Seçim Manifestosunun sunumunun ardından kürsüden inmeden Çiçekli'nin yanına çıkan ve sarılarak omuz omuza duran Platformun Başkan Adayı Fevzi Çakmak yol arkadaşına teşekkür ederek '' işte ekip çalışması budur. Bizim yönetme anlayışımızda ben yok, biz varız.Biz güçlü ve sağlam bir ekibiz.Tüm meslektaşlarımızla akıl ve gönül birliği içinde yöneteceğiz ' diyerek konuşmasına devam eden Çakmak, UND'nin 2001 yılından sonraki kısa bir tarihçesini anlattı.

"Başkan adaylığını önce Şerafettin Aras'a teklif ettik"

Lojistiğe Mersin'de başladığını hatırlatarak Birlikte Güçlüyüz Platformunun kuruluş süreci ile ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Adayı Çakmak '' Mart 2020'de yapılması gereken UND Genel Kurulu pandemi nedeniyle yaklaşık 15 ay ötelendi. Geçtiğimiz yılın başlarında küçük-büyük yaklaşık 70 nakliyecinin hazır bulunduğu yemekli bir sohbet toplantısında mevcut Başkan Çetin Nuhoğlu açıkça bir daha aday olmayacağını ifade etti.Bunun üzerine ben,mevcut İkinci Başkan Şerafettin Aras,Genel Sekreter Nagihan Soylu,önceki İkinci Başkan Bahattin Karakuş,önceki Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Çiçekli ve önceki Başkanlar adına eski Başkan Tamer Dinçşahin ile birlikte bir çalışma komitesi kurup UND'nin gelecek yönetim anlayışı ve tasarımı konusunda bir dizi toplantı yaptık.Bu toplantılardan Çetin Başkan'ın da haberi vardı ve destekliyordu.Genel Kurul takvimi yaklaşınca bu hareketin başkan adayının belirlenmesi gerektiği kanaatine varıp , kurumsal yapıya uygun olarak ikinci başkan Şerafettin Aras Bey'e başkanlık adayı teklif ettik ve kendisi de onore olduğunu ifade ederek bu görevi kabul etti. Ne var ki aradan 15 gün geçtikten sonra yaptığımız bir toplantıda Şerafettin Bey,Çetin Bey'in yeniden aday olacağı izlenimini aldığını ifade ederek ,kendisi bizlere teşekkür ederek adaylıktan çekildiğini ve bundan sonra hiçbir yönetimde görev almayacağını ve tarafsız kalacağını söyledi. Bunun üzerine biz yolumuza devam ettik ve bugüne geldik.

"Eski başkanların sütünü sorgulamaya kalktılar"

Bu sektörün bir değişime ihtiyacı var.Uzun süreli başkanlıklarda metal yorgunluğu olur ve heyecan azalır. Nasıl ki 2001 'de değişime ihtiyaç olduysa bugün de aynı şekilde bir değişime ihtiyaç vardır.Ve artık Derneği bir tedarikçi ya da sanayici değil,bir nakliyecinin yönetmesi gerekir. Çünkü az önce Ali Bey'in söylediği gibi, nakliyecinin halinden ancak nakliyeci anlar. Rahmetli Saffet Ulusoy ve hayatta olan diğer üç başkana teşekkür ediyorum.Keza Çetin Nuhoğlu'na da hizmetleri için teşekkür ediyorum ama değişim zamanı gelmiştir. Bir süre önce üç eski başkan olan Tamer Dinçşahin,Ruhi Engin Özmen ve Necmi Çobanoğlu, Çetin Başkan'a mektup yazarak yeniden aday olmaması ve değişimin önünü açarak kendileri gibi bir duayen olarak kenara çekilmesi ricası ile tavsiyede bulundular. Ama üzülerek ifade etmeliyim ki, Çetin Bey eski mevkidaşlarına teşekkür edeceğine bir bölgede yaptığı konuşmada eski başkanlarımızın sütünü sorgulamaya kalktı. Bu sektöre hizmet etmiş hiçbir başkan ya da yöneticiye tırnak içinde söylüyorum 'sütü bozuk' anlamına gelecek söz söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Yaklaşık 9 yıl önce Çetin bey tarafından teşekkür edilerek Genel Kurulda ibra edilmiş başkan ve yönetimine bu kadar yıldan sonra 'sektörü sattılar' demek sayın Başkan'a yakışmamıştır. Kaldı ki o başkanların yönetiminde yer alan yönetim kurulu üyelerinin pek çoğu da halen Çetin Bey'in yanında ve yönetiminde yer almaktadır.Bu söylem aynı zamanda onlara da hakarettir. Bunu kabul etmiyoruz''dedi.

birlikte-gucluyuz-mersin-4.jpgÇalışmaları ve katılımları için tüm salondakiler teşekkür eden Çakmak ' Biz taşıyoruz,Biz Yöneteceğiz' diyerek konuşmasını tamamladı.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ GRUBU'NDAN MEVCUT YÖNETİME SORULAR

Soru cevaptan sonra bu kez de biz Birlikte Güçlüyüz Platformu adına soruyoruz denilerek slayt halinde şu soru ve tespitler ekrana yansıtıldı.
birlikte-gucluyuz-mersin-1.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-5.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-6.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-7.jpg

birlikte-gucluyuz-mersin-8.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-9.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-10.jpg

birlikte-gucluyuz-mersin-11.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-12.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-13.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-14.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-15.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-16.jpgbirlikte-gucluyuz-mersin-17.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum