Arı kovanı değil "Drone" kovanı

Arı kovanı değil "Drone" kovanı

Pensilvanya Üniversitesi'nde eğitim gören üç öğrenci 423 metre uzunluğunda bir gökdelen tasarladı. Tasarıma göre bu gökdelen sadece dronelara tahsis edilen adeta bir kovan.

Drone sürülerinin dev bir kovanın içerisine yerleştirilmesi kulağa bilim kurgu filminin bir sahnesi gibi geliyor. Fakat bu görüş, ihtilaflı hava araçları için 423 metrelik devasa taşımacılık havalimanını tasarlayan üç mimara ait. "Kovan" ismini verdikleri gökdelen şimdilik sadece tasarım aşamasında fakat mimarların umudu bir gün tasarımlarının gerçeğe dönüşmesi yönünde.

“Kovan”, Hadeel Ayed Mohammad, Yifeng Zhao ve Chengda Zhu isimli üç üniversite öğrencisinin eğitiminin bir parçası olarak tasarlandı. Gökdelenin ise Manhattan'ın merkezine kurulması öngörüldü.

TAŞIMACILIKTA ÇIĞIR AÇABİLECEK PROJE

drone2.jpgProje sahibi olan üniversite öğrencilerinin amacı, yakın gelecekte hızlı taşımacılık yapabilmek adına dronelar için bir yerleşim yeri oluşturabilmek. Halihazırda Amazon ve Google gibi şirketler drone ile taşımacılık hizmetinde bulunuyorlar ve bu bağlamda droneların hava sahası kısıtlaması da yakın zamanda kaldırılacak gibi gözüküyor.

9 FARKLI DRONE İLE UYUMLU

Öğrencilerin planına göre uçuş alanları; uçuşa yasak bölge, yüksek hızda transit geçiş alanı ve düşük hızda duraklayabilme alanı olmak üzere üçe ayrılmış durumda. Modüle göre ise gökdelen, şekil ve boyutuna göre kategorize edilmiş 9 farklı drone için uygun olarak planlanmış durumda. Aynı zamanda gökdelenin bir yeniliği de droneların yatay olarak park edilebilmesine olanak sağlıyor.

Bu tasarımı yapan Pensilvanya Üniversitesi öğrencileri, 489 farklı projenin katıldığı eVolo dergisi yarışmasında ikinci sırada yer aldı.

KARAR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.