Araplar, Rusya krizinde Türk taşımacılarının yanında

Araplar, Rusya krizinde Türk taşımacılarının yanında

UND’nin onur üyesi Arap Taşımacılar Birliği (AULT) yetkilileri yıllık işbirliği toplantıları kapsamında Türkiye’yi ziyaret etti. AULT üyeleri, Rusya krizinde Türk taşımacıların yanında olduklarını belirtti.

Arap taşımacılar birliği (AULT) genel sekreteri Mahmoud Abdallat ve Yönetim Kurulu Üyesi Carlos El Hashem’den oluşan heyet UND ve AULT’un artık geleneksel hale gelen toplantıları çerçevesinde işbirliği-güç birliği mottosuyla beşinci kez Türkiye’de bir araya geldi.

AULT Yönetim Kurulu Üyesi Carlos El Hashem politikanın ticarete artık karışmaması gerektiğini, Rusya’nın sınır kapılarında beklettiği Türk TIR’larından ve sürücülerin mağduriyetinden büyük üzüntü duyduğunu, Suriye sınır kapısının kapanması sonrasında azalan Türkiye, Ortadoğu taşımacılığının eski boyutlarına ulaşmasının en büyük hedefleri ve temennileri olduğunu belirtti. AULT’un talebiyle UND üyesi Ekol Lojistik’in Hadımköy tesisleri ziyaret edildi.

UND Başkan Yardımcısı Cavit Değirmenci’nin katkılarıyla organize edilen toplantıda, Hadımköy tesis yöneticisi Hasan Durukan Ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Sorumlusu Tuğfan Ertuğrul AULT heyetine Ekol Hadımköy tesislerindeki firmanın operasyonel faaliyetlerini sundu. Özellikle tekstil taşımacılığı ve elektronik ticaret üzerinde uzmanlaşmış tesislerde, AULT Yönetim Kurulu Üyesi Carlos El Hashem Türkiye’de lojistiğin bilgisayar sistemleriyle ve teknolojiyle entegre olmasının memnuniyet verici olduğunu, lojistik performans indeksinde 27’inci sırada olan Birleşik Arap Emirliklerindeki gümrük sistemlerinin Türk taşımacılar ve resmi kurumlarca incelenmesinin de faydalı olabileceğini belirten Carlos, Türk ve Arap taşımacılar arasındaki bağların daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantının ikinci gününde ise UND ve AULT arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre Türk ve Arap taşımacılar arasında işbirlikleri imkanlarının oluşturulması için 2016 yılında Türk ve Arap taşımacıları katılımıyla toplantı gerçekleştirilmesine, ticaretin daha da artması ve ticaret erbabının taşımacılık sektöründen beklentilerini öğrenmek için ülkelerimizin Ticaret Odası temsilcilerinin ziyaret edilmesine, eğitim alanında işbirliğine, Suudi Arabistan’da hatta faaliyet gösteren Ro-Ro gemisinin yaşadığı vize sorunun çözümü hususunda destek gibi önemli konular istişare edildi. Toplantıda ayrıca UND ve AULT iletişim bilgilerinin karşılıklı olarak taşımacılara duyurulması, Derneklerin ülkelerinde taşımacıların bilgi talebi, problem çözümü, ticari ortaklıklar, trafik kazaları gibi durumlarda başvurmaları için iletişim bilgilerinin sektörlerimize duyurulması kararı alınmıştır.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.