'Araç sürücüleri iftar vakti daha saygılı ve anlayışlı olmalı'

'Araç sürücüleri iftar vakti daha saygılı ve anlayışlı olmalı'

Ramazan ayının gelmesiyle büyükşehirlerde iftar vakti artan trafik yoğunluğu tartışma ve kavgaları da beraberinde getirdi. Aileleriyle iftar yapma telaşına...

Ramazan ayının gelmesiyle büyükşehirlerde iftar vakti artan trafik yoğunluğu tartışma ve kavgaları da beraberinde getirdi.

Aileleriyle iftar yapma telaşına düşen sürücülerin zaman zaman istenmeyen olaylara sebebiyet verdiğini belirten emniyet yetkilileri, "Her şeyden önce araç sürücüleri birbirlerine saygılı ve anlayışlı olmalı" uyarısında bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, oruçlu sürücüleri iftara yakın saatlerde çok dikkatli olmaları konusunda uyardı. Oruçlu sürücülerin iftar vaktine yakın saatlerde dikkatlerinin azalmaya başladığını, vücudun durgunlaştığına dikkat çeken yetkililer, şu uyarılarda bulundu: "Özellikle sigara tiryakisi olan sürücülerin, açlık ve susuzluğun yanı sıra sigaranın da yokluğu ile dikkatleri daha da azalıyor, stresleri artıyor. 'Bir an önce iftara yetişeyim' fikri trafik kazalarına adeta davetiye çıkartıyor. Oruçlu sürücünün, eğer imkanı var ise evine gitmek için iftar saatinden önce trafiğe çıkmayı düşünmesi gerekir. Eğer bu mümkün değilse iftar saatinden sonra trafiğe çıkmak daha uygun olacaktır. Özellikle iftara dakikalar kala trafiğe çıkmak, kaza yapma riskini çok artırmaktadır. İftar vakti yollar her zamankinden daha fazla yoğun oluyor. Bu vakitlerde sürücüler birbirlerine saygılı ve anlayışlı olurlarsa, sorun olmaz. Biz sürücülerimize 'saygı ve anlayış' tavsiye ediyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz trafikte sabırlı olmaları, trafik kurallarına uymalarıdır. Özellikle bir kaza sonrasında sakin olmalarını ve ekiplerimizin işini kolaylaştırmalarını bekliyoruz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.