Antalya, şehir içinde 12 metrelik otobüslerden vazgeçmeyecek

Antalya, şehir içinde 12 metrelik otobüslerden vazgeçmeyecek

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, kent içi ulaşımda 12 metrelik otobüse geçilmesi için çalışmaların başladığı, şehirde ulaşımın tamamen büyük ve tek tip 12 metrelik otobüslerle yapılacağı hatırlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımında 12 metrelik otobüslere geçiş uygulamasından taviz verilmeyeceğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada dönüşüm için müracaat eden esnafın yanı sıra bir kısım esnafın ise muhtemelen bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı nedeniyle bekleme yolunu seçtiği belirtilerek " Esnaflarımızla, teknik ekiplerimiz ve konunun diğer ilgilileri ile yapılan tüm toplantı ve temaslar sonucu olarak hem halkımıza ve hem de esnafımıza UKOME kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini bildirmek gereği doğmuştur. Hiçbir tereddüde mahal yoktur. UKOME kararı aynen yürürlüktedir." denildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak halktan gelen yoğun talep üzerine toplu ulaşımda rahat, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti verebilmek, kent içi ulaşımda 12 metrelik büyük otobüse geçilmesi için çalışmaların başladığı ve esnaf temsilcileriyle de görüşülüp UKOME kararı alındığı hatırlatılan açıklamada artık midibüslerin tarihe karıştığı, şehirde ulaşımın tamamen büyük ve tek tip 12 metrelik otobüslerle yapılacağı hatırlatıldı. Alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerde rahat rahat yolculuk yapılacağı, duraklarda beklenmeyeceği, saatinde seferler yapılacağı kaydedilen açıklamada UKOME’nin kararına göre; engelli binişine uygun olmayan ve yargı kararıyla çalışmasında sıkıntı olan AB ve ATT plakalı midibüsler ve uzak mahallelere çalışan küçük minibüsler, iki araba sahibi birleşerek ortak bir otobüs alacak ve şehirde taşımacılık 12 metrelik otobüslerle yapılacağı, 31 Aralık 2016 tarihine kadar esnafın 12 metrelik araçlarını alacakları ve sisteme katılacakları bilgisi paylaşıldı.

Bilgi kirliği ve kafa karışıklığı var

Dönüşüm için müracaat eden esnafın yanı sıra bir kısım esnafın ise muhtemelen bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı nedeniyle bekleme yolunu seçtiği anlaşıldığı ifüde edilen açıklamada " Esnaflarımızla, teknik ekiplerimiz ve konunun diğer ilgilileri ile yapılan tüm toplantı ve temaslar sonucu olarak hem halkımıza ve hem de esnafımıza UKOME kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini bildirmek gereği doğmuştur. Hiçbir tereddüde mahal yoktur. UKOME kararı aynen yürürlüktedir. Dilekçelerini vererek birleşip 12 metrelik otobüse geçmeyi taahhüt eden esnafımız rotasyona girmekte ortak havuzdan eşit gelir elde etmeye başlamış durumdadır. " denildi.

Bu uygulamayla araç farklılığı ve gelir adaletsizliğinin de ortadan kalkacağı, esnaf arasındaki huzursuzluk, eşitsizliğin tarihe karışacağı ve adalet sağlanacağı kaydedilen açıklamada hat ve gelir eşitsizliği nedeniyle esnafın birbiriyle rekabeti, duraklarda ve yollarda yarışmasının da tarihe karışıp trafiğin rahatlayacağı bildirildi.

Taviz verilmeyecek

UKOME’nin kararına göre, dönüşmek istemeyen esnaf ile hiç dilekçe vermeyen esnafın ise M plakalı 14 kişilik minibüslere döneceği, şehir içi ulaşım sisteminde çalışmayacaklarına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "İleride oluşturulacak uzak mahallelerin hatlarında çalışacaklar. Bu esnafımız da en geç 31 Aralık 2016 tarihine kadar 14 kişilik araçlara dönüşecekler ve bu tarihten sonra artık kentimizde midibüsler çalışmayacaktır. Merkezde sadece 12 metrelik otobüslerle ulaşım yapılacaktır. Esnafımız buna göre kararını vermelidir. Mevcut 7 metrelik araçların daha önce yapıldığı gibi birleşerek 12 metrelik araçlara dönüştürülmesinin en uygun çözüm olduğu aşikardır ve yargı kararları ile de uygulaması yasal zemine oturmuştur. Ayrıca yeni sistemde plaka tahdidi getirilmiştir. Artık esnafımız tahditli plaka sahibi olma imkanına kavuşmuştur "

Zorlama yok

Açıklamada ayrıca hiç kimsenin bu konuda zorlanmayacağı, birleşmek suretiyle 12 metrelik araç almak istemeyen esnafın eski kazanılmış hakkı olan M plaka ve 14 kişilik minibüs alma hakkına sahip olacağı,ancak bunların şehir içi hatlarda çalışamayacakları , köylerden dönüşen mahalleler için açılacak uzak hatlarda değerlendirilebilecekleri hatırlatıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.