Ankara'da Toplu Taşımada Yeni Dönem

Ankara'da Toplu Taşımada Yeni Dönem

Ankara'da toplu taşımada 24 saat hizmet dönemi başlıyor. Kentte en çok yolcunun taşındığı 35 hatta otobüsler sabaha kadar çalışacak. Ayrıca metro seferleri de gece 01:00'a kadar uzatıldı.

Ankara'da toplu taşımada 24 saat hizmet dönemi başlıyor. Kentte en çok yolcunun taşındığı 35 hatta otobüsler sabaha kadar çalışacak. Ayrıca metro seferleri de gece 01:00'a kadar uzatıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, uygulamanın cuma gecesinden itibaren başlayacağını açıkladı. Belirlenen 35 hat, gece 02.00’ye kadar normal seferlerine devam ederken, saat 02.00’den sonra ise her saat başı sefer yapacak. Sabah 06.00’da ise normal seferlerine dönecek. Gece ulaşımının fiyat tarifesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Tuna, yeni düzenlemenin cuma gecesinden itibaren uygulanacağını söyledi. Tuna ayrıca 35 hattın Ankara'nın toplam yolcu sayısının yüzde 90'ına hitap ettiğini belirtti.
 

Metro seferleri uzatıldı
Ankara'daki metro seferleri de 1 saat uzatıldı. Artık metrolar 01:00'da kadar çalışacak. Metro seferlerinin Ulaştırma Bakanlığı’nın test sürüşleri nedeniyle bir saat uzatıldığını ve diğer araçların test sürüşleri nedeniyle şu anda daha fazla uzatma ihtimalinin olmadığını belirten Başkan Tuna, bu uygulamanın ciddi bir yoğunluğu alacağını söyledi.
 

"Zararı sübvanse edeceğiz"
Gece seferlerinde doğacak zararları sübvanse edeceklerini ifade eden Tuna, "Bu bir sosyal mevzu olduğundan dolayı artık o zararı karşılayacağız. Gelirlerimizi artırıcı imkânları temin ederek, bu işi sübvanse edeceğiz. İlk etapta bazı lüks işlerden biraz iktisat yapıp, ulaşımı sübvanse etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Ayrıca gece ulaşımı konusunda İstanbul’da 11 hatta 358 sefer olduğu, İzmir’de ise 6 hatta 36 sefer yapıldığı bilgisi de verildi.

trafik-2-004.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.