Ankara'da ipler gerildi: ÖHO, tüm otobüslerini ABB'ye satacak

Ankara'da ipler gerildi: ÖHO, tüm otobüslerini ABB'ye satacak

Mansur Yavaş'a Özel Halk Otobüsçülerinden yanıt geldi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada otobüslerin satın alınması talep edildi.

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Özel Halk Otobüsçüleri arasında kriz büyüyor. Özel Halk Otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşların ve indirimli kullanan öğrencilerin engellenmesi tartışma konusu olmuştu. Özel Halk Otobüsçüleri Büyükşehir Belediyesi'nden destek talebinde bulunurken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, en son yaptığı açıklamada "Ya hepsini satın ya da gidin" dedi. Yavaş'ın bu sözlerine Özel Halk Otobüsçülerinden yanıt geldi.

YA HEPSİNİ SATIN YA DA GİDİN

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, şehirdeki otobüs kriziyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Başkent Ankara’da özel halk otobüsleri artan akaryakıt fiyatları nedeniyle indirimli ve ücretsiz yolcu taşımama kararı aldı. Otobüsçüler iki gündür indirimli ve ücretsiz yolcu kabul etmiyorlar. Dün CHP Ankara İl Kongresi'nde konuşan Yavaş otobüsçülere 'Ya hepsini satın ya da gidin' diye seslendi.

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİ YAVAŞ'A YANIT VERDİ

Yavaş'ın açıklamalarına Özel Otobüsçülerden yanıt geldi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Mansur Yavaş'a çağrı yapılırken, "Esnaflarımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara son verilmesi için sayın Mansur Yavaş'ın, özel halk otobüslerinin alım sürecini 01 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlamasını talep etmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

OTOBÜSLERİ SATMA KARARI ALDIK

Bildiğiniz üzere Ankara genelinde merkez ve çevre ilçelerde hizmet vermekte olan 665'e yakın özel halk otobüsümüz, batma noktasına geldiği için, geçen hafta içinde ÜCRETSİZ ve İNDİRİMLi hizmet alan yolcularımızın kamu halk otobüslerini tercih etmelerini rica etmiştik.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş'ın, 23 Eylül 2023 Cumartesi günü yapılan CHP Ankara İl Kongresinde yapmış olduğu açıklamaya istinaden, tüm araçlarımızı Ankara Büyükşehir Belediyesine satmaya karar vermiş bulunmaktayız.

Esnaflarımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara son verilmesi için sayın Mansur Yavaş'ın, özel halk otobüslerinin alım sürecini 01 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlamasını talep etmekteyiz.

HİZMETE DEVAM EDEMEYECEĞİZ

Banka borçları öncelikli olmak üzere, artık mücadele edemediğimiz giderler sebebiyle, 01 Ekim 2023 tarihi sonrasında, satın alma süreci ve/veya gelir desteği verilmesi süreçleri sonuçlanıncaya kadar, hizmete devam edemeyeceğimizi açıkça ifade etmek isteriz.

01 Ekim 2023 tarihine kadar EGO Genel Müdürü sayın Nihat Alkaş'ın, özel halk otobüslerini satın alma ve işletme sürecini başlatacağına dair inancımız tamdır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş'ın, araçlarımızı satınalma ve başka iş yapmamız konusunda yapmış olduğu tavsiyeler içinde teşekkür ederiz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.