Ankara Lojistik Zirvesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

Ankara Lojistik Zirvesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

Türkel Fuarcılık tarafından düzenlenen Ankara Lojistik Zirvesi ve Fuarı 11 Ekim’de sektörün tüm oyuncularıyla beraber, lojistik üssü’nün ev sahipliğinde kapılarını tüm ziyaretçilerine açtı.

Fuarın açılışı T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, TOBB Başkanlık divan üyesi Faik Yavuz, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Atılım Üniversitesi Rektörü Yıldırım Üçtuğ, UND Yönetim Kurulu Başkanı. Ömer Çetin Nuhoğlu, ALÜ Yönetim Kurulu bşk. Erhan gündüz, Türkel Fuarcılık Yönetim kurulu Başkanı Korhan Yazgan'ın açılış konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

Eş zamanlı fuar ve konferans olarak gerçekleştirilen zirve; und, utıkad, and, treder, türklım, petder, türkiye bilişim derneği, atılım üniversitesi ve bsec-urta desteği ile turkısh cargo, ceva logıstıcs, vıs prımas, tobb und, voida lojistik, scanıa, hepsiexpress,  oracle ve ankara ticaret odası  sponsorlukları altında gerçekleştirildi.

 zirvede başkan ertürk üssün hayata geçirilmesine ve zirveye katkılarından dolayı anlamlı bir ödüle layık görüldü.

Başkan Ertürk, yaptığı konuşmada, zirvenin Ankara için gurur verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

“Başkent Ankara, kaliteli ürünler üreterek bu ürünleri uluslararası piyasalarda satabilen, ticaretiyle, sanayisiyle gerçekten büyük bir bütünlük içerisinde bu ülkenin büyük bir mihenk taşı olmaya devam etmektedir. Ankara çok büyük bir fedakarlık gösterdi. bugün burada, sadece ekin ektiğimiz bir tarlanın, bu ülkenin ihracatında ve taşıma sektöründe bir göz bebeği haline gelişinin en güzel örneği sergileniyor. Türkiye’ye karşı ekonomik ve siyasi saldırıların olduğu bir süreçte, ‘biz de buradayız, biz de varız’ diyerek bir araya gelen, ülkemiz için her şeyini ortaya koyan bu yürekli insanlara teşekkür ediyorum.”

Ankara Lojistik Üssü'nün uluslararası tır parkı'nda ve yaklaşık 6 bin metrekarelik bir mekânda düzenlenen fuarda Ankara Ticaret Odası (ato) yönetim kurulu başkanı gürsel baran, ankara'da bir lojistik zirvesi düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek; "ülkemiz asya, avrupa ve kuzey afrika arasında bir aktarma merkezi ve köprü oluşturuyor. bu denli avantajlı ülkenin merkezinde yer alan bir şehir olan ankara, hızlı tren ve karayolu ağı ile lojistik sektöründe de anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olma yolunda ilerliyor" dedi. baran, düzenlenen zirvenin lojistik sektöründe ihtiyaç olan sürdürülebilir büyümenin prensip ve yollarını ortaya koyacağını kaydetti.

Lojistik firmalarının, nakliyecilerin, kargo firmalarının, dış ticaret ile ilgili kurum ve kuruluşların, kombine taşımacılık yapan ve bu hizmetten yararlanan üretici kuruluşların, liman işletmecilerinin, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin bir araya gelerek yeni servis ve hizmetlerini tanıtmalarına, iş bağlantıları yapmalarına imkan sağlayan kalıcı bir platform olarak gerçekleştirilen zirve ve fuar  başkent ankara’da, lojistiğin kalbi olan ankara lojistik üssünde 13 ekim 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

ankara-lojistik-ussu-acilis3.jpgankara-lojistik-ussu-acilis4.jpgankara-lojistik-ussu-acilis2.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.