Anadolu Isuzu, midibüs ihracatında rekora imza attı

Anadolu Isuzu, midibüs ihracatında rekora imza attı

Polonya, İtalya, Yunanistan ve Fransa’dan sonra Gürcistan’ın Tiflis Belediyesi’ne yüksek adetli araç satışı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, 16.9 milyon Euro tutarındaki midibüs teslimatını 9 Ekim 2019 tarihinde Tiflis’de gerçekleştirdi.

Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Anadolu Isuzu’nun fabrikasında üretilen Isuzu Novociti Life, ihracat pazarlarındaki varlığını gün geçtikçe artırıyor. Novociti Life; Polonya, İtalya, Yunanistan ve Fransa’dan sonra, 9 Ekim 2019 tarihinde Tiflis Avrupa Meydanında gerçekleştirilen teslimat töreniyle Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te de hizmet vermeye başladı. 16.9 milyon Euro değerinde aracın teslim edildiği töreneAnadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selda Çelik ve Anadolu Isuzu İhracat Direktörü Hakan Kefoğlu katıldı.

Teslimat töreninde konuşan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu’nun ticari araç sektöründe hem teknolojiye uyum sağlayan hem de teknolojiyi yönlendiren konumuyla global bir marka olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Arıkan, “Avrupa’nın birçok şehrinde hizmet vermeye başlayan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyaca ünlü modelimiz Novociti Life ile Tiflis'in ulaşım hayatında 8 metrelik araçlarımızla hizmet sunacak olmak bizlere gurur veriyor” dedi.

tugrul_arikan-001.jpgAnadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak ise: “Yaklaşık 25 yıl aradan sonra bugün çok önemli bir ihracat için buradayız. Türkiye’nin kendi segmentinde en büyük midibüs teslimatını gerçekleştiriyoruz. Tiflis’e ihraç ettiğimiz aracımız Novociti Life bizim için oldukça önemli, toplam otobüs hacmimizin 3’de 1’ni oluşturan bir ürün. Dolayısıyla Anadolu Isuzu’nun büyüyen ihracat hedefleri açısından da önemli bir kaldıraç olacağını kanıtladı. Yaklaşık 4 sene önce yıllık 30 milyon Euro seviyelerinde olan ihracatımızı bugüne geldiğimizde 4 kat büyüyerek ilerlediğimizi görüyoruz. Her yıl çift haneli büyüme ile buralara geldik ve potansiyelimize güveniyoruz. Tüm ürünlerimizin arkasında olmaya ve kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Tiflis Belediyesine ait Tbilisi Transport Company’nin açtığı ihaleyi kazanan Anadolu Isuzu, toplam değeri 16.9 milyon Euro tutarındaki toplu ulaşım ihalesiyle Türk otomotiv tarihinde bir ilki başararak ihracat pazarlarındaki en yüksek adetli midibüs ihracatına imza attı. İlk olarak 2019 yılının Ağustos ayında başlayan teslimatlar, yıl sonuna kadar Anadolu Isuzu Gürcistan distribütörü GT Group LLC’ye gönderilecek iki yüz adedi aşkın araçla tamamlanmış olacak.

Hem konforlu, hem de alçak tabanlı midibüs; Isuzu Novociti Life

Isuzu Novociti Life, alçak tabanıyla değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak gün yüzüne çıktı. Büyük ve orta büyüklükteki otobüs yerine küçük boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefleyen Novociti Life, alçak tabanlı yapısıyla engelli ve yaşlı nüfusun sosyal hayata daha fazla katılımını da destekliyor.

Anadolu Isuzu’nun otobüs ürün grubunda bulunan 9,5 m. uzunluğundaki Citibus modeli ile 7,5 m. uzunluğundaki Novociti modeli arasında 8 m. uzunluğuyla yeni bir segment oluşturan Novociti Life, midibüs boyutlarında otobüs görünümüyle dikkat çekiyor. Novociti Life’ın alçak tabanlı tasarımına uygun olarak arkaya konumlandırılan FPT marka NEF4 model motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor. FPT’nin EGR (egzoz gazı geri çevirimi) sistemine gerek duymadan Euro 6C emisyon normlarını karşılayabilen motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ile düşük yakıt tüketimi sağlarken, bu sayede Avrupalı belediyelerin ihtiyacı olan normları sağlamış oluyor. Novociti Life hem yurtiçinde hem de yurtdışında ZF marka manuel ve Allison marka otomatik şanzıman opsiyonlarıyla sunuluyor.

Toplam 60 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş iç hacimli Novociti Life, gün ışığının araç içerisinde etkin kullanımını sağlayan özel yolcu camı tasarımıyla, tekerlekli sandalyedeki yolcuların dahi yan camları kolaylıkla kullanabilmelerine imkan veriyor. Bu sayede dış mekanı rahatlıkla gözlemleyebilen tekerlekli sandalyeli yolcular, Novociti Life’ın insan odaklı akıllı tasarımının tadını çıkarıyor.

Akıllı tasarım ile servis ve bakım kolaylığı

Yeni Isuzu Novociti Life, hem yolcuların konforu hem de aracın servis hizmetlerini minimum sürede gerçekleştirmek için özenle tasarlandı. Motor bölümü arka kısma alınan Novociti Life, bu sayede alçak tabanlı platformuna kavuştu. Motor ve yürüyen aksamın arkada olması, gerekli durumlarda şanzımanın ve motorun bakım ve onarımını da kolaylaştırırken araç arkasındaki kapak tasarımı da servis edilebilirliği artıracak şekilde tasarlandı. Novociti Life’ın motor bölümüne üç taraftan ulaşılabilmesine imkân sağlayan bakım kapakları sayesinde bakım işlemleri kolaylaşırken müdahale süresi de kısalıyor.

Novociti Life bir yılda 3 ödül birden aldı

Isuzu Novociti Life, 1 yılda toplam 3 ödül aldı. Turquality kapsamında 2017 yılının sonunda düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli tasarım organizasyonu Design Turkey Yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü”’nün sahibi olan Isuzu Novociti Life, ilk yurt dışı ödülünü 2018 yılının Nisan ayında A’Design Award & Competition’dan “Gold A’Design Award” ile almıştı. Son ödülünü Polonya’nın Kielce şehrinde düzenlenen Transexpo Fuarı’ndan “New Model Bus” kategorisi 3.’lüğüyle alan Isuzu Novociti Life, toplu ulaşımda midibüs segmentinde lider konumdaki Anadolu Isuzu’yu çok daha güçlü konuma taşıyor.

tu__rul_ar__kan_bora_ko__ak_tuncay___zilhan_hur__it_zorlu_hakan_kefo__lu-001.jpg

Tuğrul Arıkan, Bora Koçak, Tuncay Özilhan, Hurşit Zorlu, Hakan Kefoğlu.

isuzu-tiflis-teslimat2-001.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.