Amelin: Türk TIR'lar için ‘Yeşil Koridor’un açılması gerekli bir adım

Amelin: Türk TIR'lar için ‘Yeşil Koridor’un açılması gerekli bir adım

Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Amelin, Türk TIR'lar için ‘Yeşil Koridor’un açılmasının gerekli bir adım olduğunu belirtti

Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, Rusya - Gürcistan sınırındaki “Yukarı Lars" sınır kapısında Türk TIR'lar için "yeşil koridor" açılmasını "olumlu ve gerekli bir adım" olarak nitelendirdi.

dikGAZETE'ye konuşan Rus işadamı Amelin, "Öncelikle deprem felaketi nedeniyle Türk halkının başı sağolsun. Türkiye bugün önemli ticari ortaklarımızdan biri. Dolayısıyla Türk TIR'lar için “Yeşil Koridor"un açılmasını olumlu ve gerekli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu adım, Türkiye-Rusya ticaretinin artırılmasına ciddi katkı sağlayacak. Ticaretin ana lokomotifi de taşımacılık sayılmakta. Türkiye de bugün başta meyve sebze olarak Rusya'ya önemli ihracat yapmakta" dedi.

TÜRK TIR’LAR İÇİN ‘YEŞİL KORİDOR’…

Geçtiğimiz günlerde Rusya ve Gürcistan sınırındaki "Yukarı Lars" sınır kapısında Türk TIR'ları için "Yeşil Koridor" açılmıştı. Konuyla ilgili açıklama Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Osetya Cumhuriyeti Lideri Sergey Menyailo tarafından yapıldı.

Menyailo, Türk TIR'larının "Yukarı Lars" kontrol noktasına sıra beklemeden gidebileceğini kaydetti. Kendi Telegram kanalında duyuru yapan Kuzey Osetya Cumhuriyeti Lideri Menyailo, "Artık herkes depremzedelere yardım etmek için birleşti... Kuzey Osetya yetkilileri, Türk ağır kamyonları için Yukarı Lars kontrol noktasından kuyruk beklemeden geçmesine karar verdi. Sanırım bu doğru bir karar" dedi.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.