Ambalajlı Tüketim Ürünlerini ve Lojistik Operasyonları Dönüştürüyor

Ambalajlı Tüketim Ürünlerini ve Lojistik Operasyonları Dönüştürüyor

Schneider Electric, yazılım odaklı genel otomasyon sistemi EcoStruxure™ Automation Expert'in 21.1 sürümünü kullanıma sundu. Akıllı Dağıtım Merkezi, yeni otomasyon kategorisi ile verim %5,3 artırıyor.

Yeni teknolojinin benimsenmesi, paketlenmiş tüketim ürünleri, ecza ve lojistik şirketleri için acil faydaları bulunduğunu gösteriyor. Kademe atlamalı gelişmelerSchneider Electric Yeni Nesil Otomasyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Fabrice Jadot, “EcoStruxure Automation Expert v21.1, endüstriyel otomasyonda dijitalin önceliklendirildiği bir yaklaşımla üreticilerin kademe atlamalı gelişmeleri gerçekleştirmesini sağlama yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşıdır” diyor ve şöyle devam ediyor: “Günümüzdeki operasyonlar, değişen pazar ve ortam dinamiklerine hızla tepki vermeli ve potansiyel riskleri hızlıca azaltmalıdır. Donanım ve yazılım kullanım yaşam döngülerini ayıran EcoStruxure Automation Expert, donanım altyapısından bağımsız olarak EcoStruxure Automation Expert’in varlık merkezli, taşınabilir, kullanımı kanıtlanmış yazılım bileşenleri kullanılarak üretilen otomasyon uygulamaları ile GEA'nın pazarda daha hızlı yer almasına yardımcı oluyor. Bu yazılım odaklı yaklaşım, benzersiz maliyet ve performans kazancı sunuyor ve mühendislerin düşük değere sahip işleri otomatikleştirmesini ve farklı araçlarda işlerin tekrarlanmasını önleyerek özgürleşmelerini sağlıyor.”
GEA, gıda işleme ve diğer farklı sektörlerde en büyük teknoloji tedarikçilerinden biridir. Şirket, pazara sunma hızının ve çevikliğin kilit öneme sahip olduğu farklı son kullanıcı pazarlarında detaylı üretim süreçleri için teknolojiye, bileşenlere ve sürdürülebilir çözümlere odaklanıyor. EcoStruxure Automation Expert, operasyonel teknoloji (OT) ile bilgi teknolojisi (IT) arasındaki entegrasyonu çok basit hale getiriyor ve GEA ile müşterileri için yeni bir çeviklik oluşturuyor. GEA Otomasyon ve Kontrol I Yazılım BU Separatörler Başkanı Matthias Wiemann, “IT ve OT'nin bir araya getirilmesi GEA'daki vizyonumuzdur ve EcoStruxure Automation Expert’le müşterilerimize verdiğimiz taahhütü yerine getiriyoruz.” diyor ve şöyle devam ediyor: “Schneider Electric’le bu projeler üzerinde birlikte çalışıyoruz ve EcoStruxure Automation Expert, bizlere yiyecek-içecek ve ecza gibi kritik sektörlerin ihtiyaç duyduğu hızlı pazara sunma süresi ve esnekliği sağlıyor.”
Master Systèmes, bir endüstriyel otomasyon sistem entegratörü ve Schneider Electric Master Alliance ortağı olarak kozmetik müşteri tesislerinden birinin çevikliğini ve esnekliğini artırmak için EcoStruxure Automation Expert kullanıyor. Master Systémes Otomasyon Direktörü Maurice Re, “EcoStruxure Automation Expert, eski otomasyon sistemlerimizi Endüstri 4.0 çözümüne kontrollü, düşük riskli ve çevik bir biçimde modernize etmemize olanak veriyor” diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu bizim için ezber bozan bir gelişme. EcoStruxure Automation Expert’in gelişmiş mühendislik araçları sayesinde uygulama geliştirme süresi azalıyor ve kestirimci bakım dahil IT teknolojilerinin kolay entegrasyonu sağlanıyor. Bu, müşterilerimiz için bakımı daha kolay bir çözümle daha hızlı pazara sunma süresi anlamına geliyor.” Schneider Electric, EcoStruxure Automation Expert'i Çin'in Şangay bölgesindeki Akıllı Dağıtım Merkezinde uygulayarak maliyetleri azaltmayı ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Yazılım donanımdan ayrı olduğundan, akış gereksinimleri değiştikçe hattın değişimi daha kolay ve daha uygun maliyetli olmaktadır. EcoStruxure Automation Expert ile arızanın temel nedeni ve sorun giderme dört kat daha hızlıdır. Hata hattında %45 daha az ürünle verim %5,3 artıyor. Schneider Electric Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mourad Tamoud, "EcoStruxure Automation Expert, üçüncü parti yazılımın entegrasyonunu şu ana kadar sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor ve böylece verimi artırmak için süreçlerimizi yeniden yapılandırarak operasyonlarımızı sorunsuz bir biçimde uyumlu hale getiriyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Tüm sistem genelinde bütünsel bir bakış açısına sahip olarak, tek bir referans noktası kullanmak, Şangay Akıllı Dağıtım Merkezimizde daha hızlı arıza tanımlama ve yanıt verme yoluyla bakım verimliliğimizi artırıyor.”
Yeni nesil teknolojiDiğer geliştirmelerin yanı sıra EcoStruxure Automation Expert V21.1'de gelişmiş siber güvenlik, teşhis, bulma ve devreye alma özellikleri, genişletilmiş kitaplıklar ve dil desteği de yer alıyor.
Ek olarak, AVEVA Sistem Platformu ile gelişmiş entegrasyonla EcoStruxure Automation Expert müşterilerinin denetim, kurumsal SCADA, MES ve HoT uygulamalarında AVEVA’nın pazar lideri yazılımından minimum mühendislik gideri ile faydalanmasına olanak veriyor. Yapılan bir çalışmada EcoStruxure Automation Expert ve AVEVA'nın birlikteliğinin mühendislik çalışmalarını %50'yi aşan bir oranda azalttığı ortaya kondu.
Genel otomasyon Dünyanın en sürdürülebilir şirketi ve Akıllı Fabrikalar ve Akıllı Dağıtım Merkezlerinin uçtan uca ağına sahip global bir üretici olarak, Schneider Electric, yazılım odaklı açık endüstriyel otomasyon yoluyla geleceğin endüstrisinin çevre açısından verimli, çevik ve esnek hale getirme misyonu ile hareket ediyor.
EcoStruxure Automation Expert'in en yeni versiyonu ile Schneider Electric, üretim ve süreç endüstrilerinin genel otomasyon, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularının faydalarının benimsenmesini ve böylece yeni nesil endüstriyel otomasyon yoluyla küresel ekonomik iyileşmenin güçlendirilmesini teşvik ediyor.
Genel otomasyon IEC61499 standardı sayesinde birlikte çalışabilir “tak ve üret” otomasyon yazılımı bileşenlerinin dünyasıdır.
Schneider Electric Yeni Nesil Otomasyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Fabrice Jadot, “EcoStruxure Automation Expert, endüstriyel otomasyonda oyunun kurallarını değiştiriyor ve Schneider Electric’in genel otomasyon taahhüdünü ortaya koyuyor,” diyor ve şöyle devam ediyor: “Dünyanın herhangi bir yerindeki endüstriyel geliştiricilerin EcoStruxure Automation Expert ile birlikte çalışmaya imkan veren IEC61499 standardına göre kendi yazılım bileşenlerini ve çözümlerini oluşturmaya yönelik davetimizi sürdürüyoruz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.