Amazon, Türkiye’de ilk lojistik merkezini açıyor

Amazon, Türkiye’de ilk lojistik merkezini açıyor

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, artan müşteri talebini karşılamaya yardımcı olacak ilk lojistik merkezini bu yıl içinde İstanbul'da açacaklarını söyledi.

Bloomberght.com için sorularımızı yanıtlayan Amazon TR. Ülke Müdürü Richard Marriott, Amazon için Türkiye pazarının önemini anlattı. Marriott “Amazon.com.tr olarak Türkiye’deki faaliyetlerimize yaklaşık 4 yıl önce başladık ve bu süre zarfındaki büyüme ivmemizden ve müşterilerimizin artan ilgisinden dolayı oldukça memnunuz. Türkiye'deki bu başarımız da bize buraya daha da fazla yatırım yapmak için güven veriyor. Bunun bir parçası olarak ilk lojistik merkezimizi bu yıl içinde İstanbul'da açacağız. Yeni lojistik merkezimizin açılışı bizim için büyük bir adım olsa da biz hala Türkiye'de ilk günümüz olduğuna ve hizmetlerimizi geliştirmek için daha pek çok fırsat bulunduğuna inanıyoruz.

Diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye için de uzun vadeli bir stratejimiz var. Planlarımız her zaman müşterilerimize daha iyi hizmet vermeye, ürün seçeneklerimizi artırmaya, hızlı ve güvenilir teslimat seçenekleri sunmaya odaklanıyor. Önümüzdeki yıllarda müşteri deneyimini daha da iyileştirecek ve satış ortaklarımızın Türkiye'deki işlerini büyütmelerine yardımcı olacak projelerimizi de hayata geçireceğiz.” şeklinde özetledi.

“Türkiye, Prime Gaming’e üyelik açısından, Amazon'un en hızlı büyüyen pazarlardan biri”

Prime Gaming tarafında Türkiye’de oyunseverler tarafından büyük ilgi olduğunu dile getiren Amazon TR. Ülke Müdürü Marriott “Her ay eklediğimiz yeni içeriklerle seçkimizi her zaman yeni tutarak, herkesin zevkine uygun içeriklere ulaşmasını sağlıyoruz. Prime Video'da 1 numara oldu. Benzer bir biçimde Prime Gaming’e de özellikle Türkiye’deki oyun severler tarafından inanılmaz bir ilgi var. Hatta Türkiye, Prime Gaming’e üyelik açısından dünya çapında Amazon'da en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline gelmiş durumda. Türkiye'deki Prime Gaming üyeleri arasında en popüler oyunlarda ise League of Legends, GTA ve FIFA öne çıkıyor.” dedi.

Dünya genelinde Amazon Prime üye sayısı, 200 milyonu aştı

Sınırsız, hızlı, ücretsiz ve esnek teslimat temelleri üzerinde şekillenen Prime’ın, tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesi olduğunu söyleyen Richard Marriott “Türkiye’de bu hizmetler arasında herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin aynı gün, ertesi gün ve iki günde gönderim seçenekleriyle hızlı ve bedava teslimat bulunuyor.” dedi.

Amazon’un her yıl dünya çapında düzenlediği yılın en büyük alışveriş etkinliği, Türkiye’de bu yıl Prime Alışveriş Festivali adıyla 18 - 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Amazon’un fiyat politikasına dair Marriott “Tüm Amazon.com.tr müşterilerinin geniş bir yelpaze içerisinden seçebilecekleri kaliteli ürünlere uygun fiyatlar ile sahip olmasını sağlamak adına sürekli çalışıyoruz. Ürün veya hizmetlerimizin fiyatını artırmayı her zaman son seçenek olarak değerlendiriyoruz.“ şeklinde konuştu.

KAYNAK: Hande BERKTAN / bloomberght

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.