Amazon, fiziksel mesafeyi korumayanı kovacak

Amazon, fiziksel mesafeyi korumayanı kovacak

E-ticaret devi Amazon, özellikle depo çalışanlarını uyardı. Çalışma arkadaşlarıyla 2 metrelik mesafeyi koruyamayanlara ilk seferde uyarı verilecek, aynı hata tekrarlanırsa söz konusu çalışan işten çıkarılacak.

Koronavirüs salgını kimi firmaların tamamen kapanmasına yol açarken, bazı firmaların ise iş yapış biçiminde değişikliğe yol açıyor. Virüs salgınıyla beraber paltformu üzerinden verilen sipariş sayısında patlama yaşanan e-ticaret devi Amazon depo çalışanlarına 'sosyal mesafeyi koruma' uyarısında bulundu.

CNBC'nin şirket içi bir yazışmaya dayandırdığı haberine göre firma çalışma arkadaşlarına 2 metreden daha fazla yaklaşan çalışanlarına ilk seferde uyarı verecek. Aynı hatayı tekrarlaması durumunda söz konusu çalışan, diğerlerinin sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle işten çıkarılabilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amazon ise söz konusu cezanın 'sosyal mesafe' kurallarını 'bilerek' delen çalışanlara uygulanacağını vurguladı.

Firma çalışanlarını nasıl takip ettiğini ise açıklamadı. Amazon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Dave Clark geçen hafta yayımladığı blog yazısında sosyal mesafe kurallarını daha iyi uygulamak için makine öğrenmesi ve yapay zekadan yararlandıklarını belirtmişti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.