Amal'a 50 bin lira ceza

Amal'a 50 bin lira ceza

Mısır'dan yüklediği silis kumla Körfez'deki Rota Limanı'na demirleyen ve limandan ayrılmak üzere yakıt almak isterken yakıtı yanlışlıkla boş depo...

Mısır'dan yüklediği silis kumla Körfez'deki Rota Limanı'na demirleyen ve limandan ayrılmak üzere yakıt almak isterken yakıtı yanlışlıkla boş depo yerine dolu depoya aktarırken, yakıtın denize boşalmasına neden olan Amal isimli kuru yük gemisinin Körfez sahilini kirletmesi ile ilgili inceleme başlatıldı. Kocaeli Liman İşletmeleri yönetimi, ihmalin yaşandığı Rota Limanı'nın işletmecilerine 50 bin liralık ceza kesti. Rota Liman İşletmeleri yönetimi de limandan ayrılmak isteyen Amal adlı geminin hareketine izin vermedi. Yetkililer, fatura edilen bedeli Amal adlı geminin sahiplerinden talep etti. Geminin, bağlı olduğu şirket gerekli teminatı yatırıncaya kadar, limanda bağlı tutulmasına karar verildi.

Körfezdeki kirliliği değerlendiren Rota Limanı İdari İşler Müdürü Ercüment Sıtkı Savaş, ciddi bir ihmalkarlığın yapıldığını, çevre konusunda çok titiz davranan kurum olarak bu yaşananları kabul edilir bulmadığını söyledi. Savaş, mazotun yayılmaması için koruma bandı çektiklerini ve mazotun bulunduğu alana özel olarak hazırlanan yağ emici kağıtları serpiştirdiklerini dile getirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.