Altınordu’nun 20 akslı platformu yıl sonunda piyasada

Altınordu’nun 20 akslı platformu yıl sonunda piyasada

Altınordu Treyler, Türkiye ‘de üretim belgesi kendilerinde olan 10 akslı tam hidrolik 8 dönerli 1 sabit 1 sarhoş akslı, uzayabilen lowbedin ardından yeni...

Altınordu Treyler, Türkiye ‘de üretim belgesi kendilerinde olan 10 akslı tam hidrolik 8 dönerli 1 sabit 1 sarhoş akslı, uzayabilen lowbedin ardından yeni bir ürünü daha sektörle tanıştırma hazırlığında. Firma, üretim aşamasında olan 20 akslı modüler platformu 2014 yılı sonuna yetiştirmeye çalışıyor.

1972 yılında Ankara’da treyler üretimi faaliyetlerine başlayan Altınordu Treyler Sanayi, 15 bin metrekarelik üretim yerinde 42 yıldır treyler ve her çeşit römork imalatı yapıyor. Firmalarının Türkiye’deki birçok ilk’e imza attığını kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi ve Savunma Sanayi Grup Başkanı Veysi Dalkılıç, “Örnek olarak Avrupa tipi treyler, 6 akslı hidrolik sistem tank taşıyıcı lowbed, 10 akslı hidrolik sistem uzamalı lowbed  ve şu anda fabrikamızda üretimi devam eden 2014 sonunda piyasaya çıkacak olan 20 akslı modüler platform ürünlerini sayabiliriz. Ar-ge departmanının özverili çalışmalarının sonucunda ortaya çıkarılan bu çok özellikli dorselerin hidrolik sistem tasarımı dahil sistemde kullanılan parçaların tümü Altınordu Treyler imzası taşımaktadır.27 ülkeye ihracatta bulunan firmamız, Afrika, Ortadoğu, Asya, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’nın belirli ülkelerinde faaliyet göstermektedir” diye konuştu.

Kuruluşlarının askeri savunma  grubunun projeleri arasında tercih edilen bir yeri olduğunun altını çizen Dalkılıç, “2012 yılında TSK ‘ya  teslim edilen 46 adet 6 akslı hidrolik sistem ilk yerli tank taşıyıcı lowbedler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na radar taşıma dorsesi, Havelsan’a hava savunma sistem dorsesi, TÜBİTAK Sage’ye hava komuta kontrol römorku , Aselsan’a shalter taşıyıcı ve hava savunma kontrol römorkları, yine Aselsan’a hava savunma roket platformu , Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Panzer taşıyıcı dorseler, Sudan kara Kuvvetlerine workshop römorklarının  teslimatları yapılmış ve devamında yine aynı kurumlara ait başka  projelerimiz mevcuttur” açıklamasını yaptı.

“10 AKSLI LOWBEDİ ÜRETEN TEK YERLİ FİRMAYIZ”

Türkiye ‘de üretim belgesi sadece firmalarında olan ve yine şu ana kadar yerli hiçbir üreticinin yapmadığı 10 akslı tam hidrolik 8 dönerli 1 sabit 1 sarhoş akslı uzayabilen lowbedlerinin 160 ton taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirten Veysi Dalkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine ülkemizde kimse tarafından yapılamayan bir sistemi firmamız gerçekleştirmiştir. Bu tür hidrolik araçların hidrolik sistem kısmı tamamı ile Altınordu Treyler imzası taşımaktadır. Kendi mühendisliğimiz ve tasarımımız ile şu ana kadar verdiğimiz ve müşterilerimiz tarafından kullanılan araçlarda hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Kalite güvence belgelerimiz, yine TSE ‘den SSHYB (satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi) belgelerimiz mevcuttur. Altınordu Treyler’in yine bir ilk’e imza attığı ürün ise henüz ülkemizde kimsenin yapmadığı 20 akslı modüler platformdur.  Bünyemizdeki Ar-Ge çalışmalarının sonucunda geliştirdiğimiz ürünümüzü 2014 ‘ün sonunda piyasaya çıkarmayı arzuluyoruz. 250-300 ton taşıma kapasitesine sahip bu modüler platformu dünyada yapan firma sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Artık Altınordu Treyler’i de o firmalar arasında gösterecekler.”

LOJİSTİK EKİPMANLAR DERGİSİ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.