Altın Portakal Yat Limanı'na onay tamam

Altın Portakal Yat Limanı'na onay tamam

Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Çavuşoğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken kent için projeleri de anlattığı buluşmada, Antalya'da 'Altın Portakal' adıyla planlanan yat limanının onayının çıktığını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Çavuşoğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken kent için projeleri de anlattığı buluşmada, Antalya'da 'Altın Portakal' adıyla planlanan yat limanının onayının çıktığını söyledi. Konuyla ilgili olumlu haberi dün Milli Savunma Bakanı'ndan aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, ayrıca İzmir- Antalya arası hızlı tren ve otoyoluna Çinli işadamlarının çok ilgi gösterdiğini söyledi, konuyla ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde paylaşacağını aktardı.

TURİZMDE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son 25 yılda turizmde çok büyüdüğüne işaret ederek, şunları söyledi: ‘’Antalya’ya 3 milyon turist geliyordu, bugün 13 milyon turist geliyor. Türkiye turizmden 8 milyar dolar gelir elde ederken bugün 33 milyar dolar gelir elde eder hale geldi. Hedef 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirdir. Türkiye bunu başarır.  Antalya’da bu hedeflere ulaşır. Ancak bunun için alt yapısının yapılması, kolay ulaşımın sağlanması, albenisi olması gerekiyor. Antalya’nın her türlü alt yapısı tamamlanıyor. Köprüler, otoyolları, yollar yapılıyor. Kurvaziyer limanı ve yeni yat limanları yapılacak. Gazipaşa’dan Kaş ilçesine kadar duble yollar yapılacak. Antalya’nın Anadolu’ya açılan yollarını duble yollarla birleştireceğiz. Antalya’ya hızlı tren gelecek. Proje çalışmaları sürüyor. 2019 yılına kadar yapılması planlanıyor.

Antalya’nın iki havaalanı var. Kaş bölgesine de bir havaalanı yapılması için fizibilite çalışmaları sürüyor. 3 yer belirlendi. Antalya’ya 20 milyon turistin gelmesini istiyorsak Antalya’nın albenisini artırmalıyız. Bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kongre turizmine önem veriyoruz. Şu anda Antalya’da 3 adet büyük kongre merkezi inşa ediliyor. Antalya’nın kış turizminden daha fazla pay alması içinde çalışıyoruz.

Antalya’nın en büyük projesi Boğaçayı projesidir. Boğaçayı projesi mega projedir. Bunu devletle işbirliği içinde yapacağız.’’

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum