Almanya'ya 150 Bin Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı 2019'da

Almanya'ya 150 Bin Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı 2019'da

Almanya'ya 150 bin civarında yeni işçi alımı yapılacak. Bu alım için ilk başvurular geçtiğimiz haftalarda alındı. Peki yeni alımlar ne zaman yapılacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

OBM Türkiye tarafından Kasım ayı sonunda bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada vasıflı ve vasıfsız adaylar arasından ilk etapta 10 bin işçi alımı yapılacağı bildirildi. Açıklama sonrası başvuru formu açıldı ve 10 bin işçi alımı için başvurular alınmaya başladı.

YOĞUN BAŞVURU

OBM tarafından başvuru formunun erişime açılması sonrası yüz binlerce kişi başvuru yapmak için siteye akın etti. Yapılan son dakika açıklamasında ilk başvurular sonucu toplamda 400 binden fazla kişinin müracaat ettiği bildirildi. Ancak başvuru ekranı çöktü. Siteye yoğun şekilde giren ve başvuru yapan aday olunca site teknik sorunlar nedeniyle açılmıyor.

OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamada teknik sorunların çözülmesi için çalışmaların devam ettiği ve sorunların giderilmesinin ardından yeni başvuruların alınacağına yer verildi.

KONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA

Almanya Konsolosluğundan bir açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada söz konusu şirket ile bir anlaşma olmadığı bildirildi ve işe alımlar için konsolosluk ile işbirliği yapılması gerektiği bildirildi.

İŞKUR'DAN AÇIKLAMA

Yurt dışına gönderilmek üzere personel alımı için tek yetkili kuruluş Türkiye 'de İŞKUR 'dur. Şirketler İŞKUR ile işbirliği içinde yurt dışına işçi götürmektedir.

OBM 'DEN AÇIKLAMA

Bu açıklamaların ardından OBM Türkiye 'den bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Konsolosluk ve İŞKUR 'a başvuru yapıldığı, söz konusu 10 bin alımının konsolosluk ve İŞKUR aracılığıyla yapılacağına yer verildi.

150 BİN CİVARINDA İŞÇİ ALINACAK

İlk etapta 5 ile 10 bin civarında işçi alımı yapılacağı, bunun ardından yeni işçi alımlarının da hemen yapılacağı bildirildi. Sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri gibi departmanlarda çalıştıırlacak personeller için yeni başvurular 2019 yılında alınacak.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR

Toplamda 80 bin hemşire, 50 bin kaynakçı ve elektrikçi alımı yapılacak. Bu kadroların yanı sıra vasıflı ve vasıfsız (hemen hemen her meslek grubundan) personel alımı yapılacak.

BAŞVURU FORMU

Başvuru formu şuanda erişime kapalı. Teknik sorunlar çözülür çözülmez form erişime açılacak. Başvuru formu erişime açıldığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Bu alım için elemeler ve iş görüşmeleri 2019 yılının ilk aylarında yapılacak. Başvuru  yapan adaylara, verdikleri iletişim bilgilerinden irtibata geçilecek ve adaylar Antalya ile İstanbul İllerinde görüşmeye alınacak.

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

KAYNAK: KAMUBÜLTENİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum