Almanya'da ödediğiniz paraları geri alabileceksiniz

Almanya'da ödediğiniz paraları geri alabileceksiniz

UND, Alman hükümetinin ağır yük araçları için ödenen otoban geçiş tutarının geri alınabilmesi için düğmeye bastı. Son 3 yılda AB mevzuatına aykırı alınan paralar, başvuruları halinde lojistik şirketlerine geri ödenebilecek.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden yapılan duyuruda şu açıklamaya yer verildi:

Avrupa Adalet Divanı (ABAD), 28 Ekim 2020 tarihinde Almanya'daki ağır yük araçları için ödenen otoban geçiş tutarının Avrupa mevzuatını ihlal ettiğine karar vermiştir. (bkz. Avrupa Adalet Divanının Almanya Otoban Geçiş Ödemeleri Hakkında Kararı) Bu karar ile birlikte otoban geçiş ücretinin trafik polislerine vakfedilen kısmının geri iadesinin alınmasının önü açılmıştır.

2017 yılı da dahil olmak üzere geçmiş üç yıla yönelik iade talepleri yapılabilecektir. Ancak; 2017 yılı başvurularının 31.12.2020 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. 2018-2019 (ve 2020) başvuruları için ise süre sıkıntısı bulunmamaktadır.

Bu kapsamda, öncelikli olarak 2017 yılına yönelik iade başvurularının Derneğimiz takibinde yapılabilmesi için bir ön talep alınmakta olup; üyelerimizin talepleri doğrultusunda ivedilikle başvuru süreci şekillendirilecektir.
Aşağıda yer almakta olan formun 11 Aralık 2020 Cuma Saat 18:00'a kadar doldurulması önemle rica olunur.

FORM için: https://form.jotform.com/203443314927049

LOJİPORT
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum