Almanya, TIR şoförlerine davetiye şartını kaldırdı

Almanya, TIR şoförlerine davetiye şartını kaldırdı

Almanya Vize Başvurularında "CMR ve Teyit Yazısı Zorunluluğu" Kaldırıldı.1 Şubat 2019 tarihinden itibaren Almanya Büyükelçiliğine yapılacak vize müracaatlarında taşınacak yüke ait CMR ve teyit yazısı talep edilmeyecek.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) konuyla ilgili sirkülerinde şu bilgilere yer verildi:

"Bilindiği üzere, Almanya Büyükelçiliği, 15.11.2018 tarihinden itibaren, TIR Şoförü vize başvurularında taşınacak yükün CMR’sinin yanı sıra Almanya’daki alıcı tarafından teyit yazısı/davetiye gönderilmesi gerektiğini bildirmiş ve söz konusu teyit yazısının yükün alıcısı tarafından Büyükelçiliğe gönderilmesi gerektiğini aksi takdirde başvuruların kabul edilmeyeceğini belirtmiştir.
Uygulamanın başlatılması ile birlikte vize başvuru sürecinde yaşanan sorunların giderilmesi ve sektörümüzde faaliyet gösteren firma ve sürücülerinin mağduriyetlerinin önlenebilmesi amacıyla Derneğimiz, öncelikle Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Kaymakçı’yı makamında ziyaret etmiş ve Almanya ile olan ticaretimizin önemi ve söz konusu ticaretin aksamadan devamının sağlanabilmesi amacıyla vize sürecinde yaşanan sorunların giderilmesi noktasında destekleri talep edilmiştir.
Bakan Yardımcımızın değerli destekleri ile Almanya Büyükelçiliği yetkilileri ile UND heyeti 8.1.2019 tarihinde bir araya gelerek toplantı gerçekleştirmiştir. Anılan toplantıda, vize başvuru evrakları arasında talep edilen, taşınacak yüke ait CMR evrakı ile teyit yazısı talebinin kaldırılması talep edilmiş ve söz konusu belgelerin yerine, tamamlanan taşımalara ait bazı evrakların talep edilmesi önerilmiştir.
Almanya Büyükelçiliği ile yapılan toplantı ve sonrasında yapılan çeşitli istişarelerin ardından, Derneğimiz talebi uygun bulunmuş olup 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren Almanya Büyükelçiliğine yapılacak vize müracaatlarında taşınacak yüke ait CMR ve teyit yazısı talep edilmeyecektir.
01.02.2019 tarihinden itibaren IDATA kanalıyla Almanya Büyükelçiliği ve Konsoloslukları nezdinde yapılacak TIR şoförü vize başvurularında talep edilecek evrak listesi ekteki gibi olup anılan liste kapsamında, talep edilen başvuru evraklarının tam ve doğru olarak hazırlanarak ibraz edilmesi önem taşımaktadır.
Bu vesileyle, sektörümüze verdiği destek ve sorunların aşılması amacıyla göstermiş olduğu hassasiyet için başta Bakan Yardımcımız Faruk Kaymakçı ve ekibine ve Derneğimiz öneri ve görüşlerini değerlendirerek önerilerimiz doğrultusunda uygulamalarını güncelleyen Almanya Büyükelçiliğine teşekkürlerimizi sunarız."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum