Alman otomotiv devi, ABD devini satın aldı

Alman otomotiv devi, ABD devini satın aldı

Endüstriyel teknolojiler mobilite sistemleri tedarikçisi ZF Friedrichshafen AG, piyasanın en büyük oyuncularından Wabco’yu hisse başına 136.50 dolar karşılığı satın aldığını duyurdu. Satışın ardından yeni firmanın değeri 40 milyar Euro’ya ulaşacak.

Küresel otomotiv pazarında dengeler değişiyor. Dünyanın önde gelen küresel teknoloji grubu ve binek otomobilleri, ticari araçlar ve endüstriyel teknoloji için mobilite sistemleri tedarikçisi olan ZF Friedrichshafen AG, bugün hisse başına 136.50 $ karşılığında WABCO (NYSE: WBC) almak için kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Planlanan satın alma, ZF’nin Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ve WABCO’nun Yönetim Kurulu tarafından onaylandı. ZF ve WABCO, ZF’nin ticari araç müşterileri için katma değer yaratan, ticari araçlar için lider bir küresel entegre mobilite sistemleri sağlayıcısı oluşturacak. Kombine şirketin satışları yaklaşık 40 milyar Euro olacak.

WABCO, kamyonlar, otobüsler ve römorklar dahil ticari araçların emniyetini, verimliliğini ve bağlantısını geliştiren, dünya çapında lider bir fren kontrol sistemleri, teknolojisi ve hizmeti tedarikçisi olarak öne çıkıyor. Çeşitli ürün ve hizmetleri arasında entegre fren sistemleri ve stabilite kontrolü, havalı süspansiyon sistemleri, şanzıman otomasyon kontrollerinin yanı sıra aerodinamik, telematik ve filo yönetimi çözümleri bulunmakta. New York Menkul Kıymetler Borsası'na (NYSE) kayıtlı olan WABCO, 2018'de 3,3 milyar Euro gelir elde etti ve 40 ülkede yaklaşık 16 bin çalışanı bulunmakta.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.