Alışan-Interbulk, yeni bir dönem başlatıyor

Alışan-Interbulk, yeni bir dönem başlatıyor

Özellikle kimyasal ürün taşımacılığında uzmanlaşan Alışan, dünya taşımacılık devi Interbulk ile işbirliğine giderek müşteri memnuniyetini ön...

Özellikle kimyasal ürün taşımacılığında uzmanlaşan Alışan, dünya taşımacılık devi Interbulk ile işbirliğine giderek müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve müşteri firmanın ismini riske atmadan güvenli operasyonlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Kurulduğu 1985 yılından beri profesyonel kadrosu ve lojistik sektörüne yönelik geliştirdiği öncü, sonuç odaklı çözümler ile Alışan Lojistik; ulusal ve global pazarın önemli bir oyuncusu olarak biliniyor. Şu anda bünyesinde yaklaşık 200 personel ile çalışmalarına devam eden firma, ağrılıklı olarak hızlı tüketim malları ve kimya sektöründe uzmanlaşmış durumda.

Avrupa standartlarında, sorunsuz ve güvenli operasyon yaparak, müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir anlayış ile hizmetlerine devam eden Alışan, uluslararası taşımacılık, gümrükleme, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, dökme sıvı (likit) ve toz kimyevi madde taşımacılığı alanlarında nitelikli hizmetleriyle ön plana çıkıyor. Lojistik sektörünün en önemli buluşma organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Alışan Group ve Interbulk işbirliği hakkında görüşlerine başvurduğumuz Alışan Group Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim, bu iş ortaklığı ile Türk lojistik pazarında yeni bir dönemin başlayacağını kaydetti.

DÖKME KURU YÜK ÜRÜNLERİN TAŞINMASINDA MALİYETLER AZALACAK

Dökme kuru yük olarak tabir edilen ürünlerin taşınmasında kullanılan bir taşıma şekli olan paletli taşımanın bazı malların taşınmasında ekstra bir maliyete neden olduğunu belirten Devrim, Interbulk Group ile gerçekleştirdikleri bu işbirliği sayesinde dökme kuru yük ürünlerin taşınmasında müşterilerine önemli maliyet avantajı sağlayacaklarını söyledi.  ‘Dökme kuru ürün dediğimiz ürünlerin taşınması ülkemizde ağırlıklı olarak palet ile yapılıyor. Paletli taşımanın da maliyet açısından doğal olarak bir dezavantajı var’ diyen Devrim, taşıması yapılan ürünün ambalajlanmasının ve paletle taşınmasının firmaya ek maliyetler getirdiğini belirterek her geçen gün değişen ve gelişen teknolojinin lojistik firmalarına maliyetleri düşürecek bir takım avantajlarının olması gerektiğini bildirdi. Bir tank konteynerinin ya da silobasın içerisine yerleştirilecek olan özel bir ambalajlama sistemi sayesinde ürünlerin istenilen yere döküleceğini vurgulayan Devrim, bu yeni çözüm sayesinde lojistik firmalarının ambalajlama maliyetlerinin azaltılacağına dikkat çekti.

‘DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR FİRMA İLE İŞBİRLİĞİNE BAŞLADIK’

Türkiye’de yerel zincir temsilcisi ve iş ortağı olarak Alışan Lojistik ile güçlü bir anlaşmaya imza atan Interbulk Group’un dünyanın hemen her yerindeki ofisleri sayesinde kombine taşımacılık konusunda uzmanlaşmış bir firma olduğuna değinen Devrim, “20 bine yakın konteyner ve tankı ile dünyanın en büyük ve en yaratıcı lojistik şirketlerinden bir tanesi olan Interbulk; tank konteyner sayısıyla dünyanın en büyük üçüncü şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Polimer taşımacılığında ise Avrupa’nın en büyük konteyner filosuna sahip. Interbulk, özellikle sıvı/katı dökme kimyasal ürün taşımacılığı ve katı dökme gıda taşımacılığı konusunda sürekli yenilikler üretiyor. Tüm lojistik süreçlerin gelişime odaklanan Interbulk,  taşıma, depolama ve boşaltma gibi konularda da yeni bir dönemi başlatacak olan gelişmeleri kendi grup firmaları sayesinde yaratıyor” diyerek sözlerini sürdürdü.

Alışan-Interbulk, yeni bir dönem başlatıyor“ALIŞAN, TAŞIMACILIKTA RİSKLERİ MİNİMİZE EDİYOR”

Alışan’ı en çok kimya sektörünün tercih etmesini değerlendiren Devrim, bu tercihi etkileyen en önemli etmenin Alışan’a duyulan güvenin olduğunu bildirerek konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Özellikle kimya sektörünün Alışan’ı tercih etmesi için çok önemli bir sebep var. Biz en güvenli, en iyi iş yapan, müşterimizin ürününü ve markasını riske etmeden çalışan bir tedarikçiyiz. Müşterimizin taşıdığımız ürünü aynı zamanda müşterimizin itibarı olarak görüyoruz. Özellikle kimyevi ürünler normlarına uygun taşımadığı zaman, çevreye ve insan verdiği zarardan sadece nakliyeyi yapan firma değil aynı zamanda üretici firma da mesul oluyor. Biz Alışan olarak bu konudaki riskleri tüm süreçleriyle minimize ediyoruz. Avrupa Kimya Sanayicileri Derneği’nin SQS isimli bir değerlendirme standardı var. Bakın denetleme veya belgelendirme demiyorum. Bu bir değerlendirme standardı. Türkiye’de bu değerlendirmeden geçen ilk yerli firmayız ve 100 üzerinden 99 puan ile Avrupa’nın en güçlü lojistik şirketlerinden birisiyiz. Bu, denetçinin bize verdiği yazılı beyandır. Biz çeşitli müşterilerimiz için tehlikeli kimyasal maddeler taşıyoruz. Bunu yaparken de son derece güvenli bir operasyon yapıyoruz.”

“MÜŞTERİLERİMİZ SÜREKLİ BİRLİKTE YAŞADIĞIMIZ İNSANLARDIR”

Alışan’ın müşteri portföyü ve çalışma prensibi hakkında da bilgiler veren Devrim, müşterilerini sadece iş yaptıkları bir firma olarak görmediklerini, onlarla daha yakın ilişkiler kurduklarını ve onları bilgilendirmeyi ihmal etmediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim müşteri portföyümüzün neredeyse tamamı çok uluslu ve büyük şirketlerden oluşuyor. O yüzden bizim için müşteriler A’dan B’ye taşıma yapan firmalar değil, sürekli birlikte yaşadığımız kişilerdir. Bu yüzden bilgi sistemlerimizi entegre hale getiriyoruz. Otomatik raporlama sistemleri kuruyoruz. Bu hizmeti tamamlayıcı bir takım çözümler hazırlıyoruz. Bu, siparişin alınmasından faturanın kesilmesine, faturanın kesilmesi sonrası süreçlere kadar yürüyen bir operasyon alanı. Şirketimizin içerisinde bütün müşterilerimizin birer temsilcisi bulunuyor. Bu arkadaşlarımız tabiri caizse müşterilerimiz adına bir avukatlık faaliyeti yürütüyorlar. Ve şirket içinde onların beklentilerini dinlemek, onların arzularına cevap vermekten mesuldürler.”

“ALIŞAN BİRÇOK NOKTADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Firma olarak önümüzdeki dönemde birçok yeni projeye imza atmak istediklerini kaydeden Devrim, 2013 yılı içerisinde özellikle Türkiye’nin güney ve doğu kesimlerine odaklanacaklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Alışan birçok noktada büyümeye devam ediyor. 2012 yılı içerisinde şu ana kadar yüzde 30’a yakın bir büyüme oranı yakaladık. 2013 bütçelerimizin çalışmaları henüz tamamlanmadı. Rakamsal olarak bir şey söyleyemem ama 2013 yılında da çok ciddi oranda büyüme kaydedeceğimizi söyleyebilirim. 2013 yılı içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir takım operasyonlara başlamayı planlıyoruz. Bunun için Gaziantep’te bir gümrüklü depo ve bir serbest depo açılmasıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bu iki tesis Aralığın başında faaliyete geçecek. Böylece o bölgelere dağıtım ve depolama hizmeti veriyor olacağız. Bu şekilde Mersin, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu bölgesinde de müşterilerimize hizmet veriyor olacağız.”

“DEMİRYOLU ALTYAPISININ GELİŞMESİYLE FARKLI ÇÖZÜMLER SUNULACAK”

Lojistik Ekipmanlar Dergisi’ne Logitrans Fuarı’nda yaptığı açıklamada Türkiye’deki taşımacılık sektörünün geleceğini de değerlendiren Devrim, “Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de petrokimya alanı çok ciddi büyüme gösterecek. Bu konuda özellikle Akdeniz Bölgesi son derece önemli bir geçiş noktası durumunda bulunuyor. Demiryolu taşımacılığı alanında da ülkemizde önemli iyileştirmeler yapılıyor. Türk demiryolu altyapısının gelişmesi özellikle lojistik firmalarına önemli avantajlar sağlayacak. Bu sayede bizim farklı ekipmanlar kullanarak müşterilerimize hem çevreci hem de daha kaliteli hizmet sunmamızın önü açılacak. İnterbulk ile işbirliğimiz bu konuda atılmış önemli bir adım. Bu adımın neticesini hep beraber göreceğiz” dedi.

Yusuf ÖZER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.