Aktiv Sigorta’ya acente dopingi

Aktiv Sigorta’ya acente dopingi

Acentelik sözleşmesi yaptığı Doğa Sigorta ve nakliye sektöründe faaliyet gösteren lokal firmalara verdikleri acenteliklerle bu yıl yaşanan krize karşın, % 30 büyüyen Aktive Assekuranz Sigorta, önümüzdeki yıl da çıkışını katlayarak sürdürmeyi hedefliyor.

Nakliye sektörünün olmazsa olmazı CMR sigortalarında faaliyet göstermek üzere 2011 yılında kurulan Aktiv Sigorta, hız kesmeden büyümesini sürdürüyor.

Aktive Assekuranz Sigorta Yönetici Ortağı Abdurrahman Antlı, İstanbul’dan Iğdır’a uzanan çok geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini kaydederek,

abdurrahman-antli.jpg“Geçen yıl aralık ayında ofisimizi taşıyarak Mersin Yenişehir’de daha şık bir binaya geçtik. Mersin’deki hasar ve satış departmanlarımızı yeni istihdamlarla güçlendirdik. İstanbul’da aynı ekiple devam ediyoruz. Biz, yoğun istihdam gereken bir iş yapmıyoruz. Eğer iyi organize olur ve iyi yönetirseniz optimum personelle maksimum verim elde edebilirsiniz. 1 Ocak 2018 itibariyle anlaştığımız Doğa Sigorta ile yine onların 1844 acentesi üzerinden satışlarımız başladı. Böylece pazarlama faaliyetlerimizi birkaç kere katlamış olduk. Bu yıl kriz söylemlerine karşın döviz bazında yüzde 30 bir büyüme sağladık. Acenteler kanalıyla yaptığımız iş aslında çok daha büyük ölçeklerde, ancak henüz yeterli bir süre geçmediği için orantı kuramadığımızdan büyümede net rakam söyleyemiyoruz” diye konuştu.

“Bölgesel acenteler bize büyük değer kattı”

Aktive Sigorta’nın yoğun olarak çalıştığı 40 acentesi (iş ortağı) bulunduğunu söyleyen Abdurrahman Antlı, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar ağırlıklı olarak nakliye sektöründe faaliyet gösteren firmalar. Birçok bölgede portföyümüzün bir kısmını oralardaki lokal kuruluşlarla paylaşarak müşteri ağımızı daha da büyütüyoruz. Çünkü, bölgesel acenteler yöre insanını bizden çok daha iyi tanıyıp, sıcak ilişkiler kurabiliyor. 2020 yılında hem acente bazında, hem de ciro bazında yüzde 30 büyüme hedefliyoruz.  Bu yılı Türkiye’de faaliyete başladığımızdan bu yana geçen en iyi yıl diye niteleyebilirim. Holding çatısı altında da büyüme ve karlılıkta en yüksek rakamlara ulaştık, hedefimize de yüzde 2’lik bir yanılma payıyla ulaşmış olduk.”

Doğa Sigorta iyi bir partner

Son olarak Doğa Sigorta ile işbirlikleri konusunda bilgi istediğimiz Antlı, bize şu yanıtı verdi: “Biz teminatı Alman Alianz Sigorta üzerinden sağlıyoruz. Alianz ile Doğa Sigorta’yı biraraya getirdik, artık Alianz teminatı Doğa Sigorta’ya veriyor.  Aslında biz Doğa Sigorta ile 2013 yılında acentelik sözleşmesi imzalamıştık. Daha önce başka sigorta şirketleriyle de çalışmıştık ama hiçbirisi Doğa Sigorta kadar başarılı olamadı. Riski tam tespit edemedikleri, işte çok tecrübeli olmadıkları için sorunlar yaşadık. Türkiye’nin birçok farklı ilinde eğitimler verdik. Sıklıkla acenteleri ziyaret ederek poliçeler hakkında bilgi veriyoruz. Onlar bizi 7/24 arayıp bilgi alabildiler. Satışta da destekler veriyoruz. Yürüttüğümüz işbirliğinden oldukça memnun kaldığımızı söyleyebilirim.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.