Aktiv Sigorta, 171 yıllık bir dev ile birlikte yürüyecek

Aktiv Sigorta, 171 yıllık bir dev ile birlikte yürüyecek

Münih merkezli Aktiv Assekuranz ile Hamburglu geleneksel şirket Droege güçlerini birleştirdi. Türk nakliye piyasasında özellikle CMR sigortalarıyla öne çıkan Aktiv Sigorta, bu birleşmeyle birlikte brokerlik faaliyetlerinde de büyümeyi hedefliyor.

Hamburg’lu geleneksel şirket Droege ve Münih’li Aktiv Assekuranz Makler GmbH (AAM) firmaları bundan sonra birlikte hareket edecek. Yeni kurulan Droege Holding GmbH çatısı altında ağırlık noktası Almanya’da lojistik ve nakliye olan ve sahipleri tarafından yönetilen en büyükler arasında yer alan sigorta brokeri ve sigortacılar yer alıyor.

Hem Droege hem de AAM kendi çekirdek alanlarında bireysel markalar ve birbirinden bağımsız olarak pazarda faaliyet göstermeye devam edecek. Yetenekleri bir araya getirmek ve sinerjileri kullanmak için birleşme sırasında sigorta brokerliği ve sigortacılık aktiviteleri yeniden yapılandırılacak. Droege’nin şimdiye kadarki brokerlik hizmetleri AAM’ye entegre olacak ve gelecekte bu isim altında çalışmalarını sürdürecek.  Sigortacı W. Droege & Co. karşılığında kendi adı altında şimdiye kadarki Münih’lilerin sigorta bölgesi olan Bavaria Assekuradeur GmbH (BavAss) alacak.

Her iki şirketin birleşmesiyle Droege’nin gittikçe zorlu mücadelelerin baş gösterdiği piyasada kendini kanıtlayacak ve gelecekte daha başarılı olacağı projelere imza atması hedefleniyor. İki firmanın yöneticileri, birleşmeyle birlikte brokerlik ve sigorta piyasasındaki cazip işveren markası algısının ve pazardaki konumlarının daha da güçleneceğini ifade ettiler.

Droege Holding GmbH Hakkında 

 Droege Holding GmbH özellikle nakliye ve lojistik sektörü alanında sigorta brokerliği ve sigortacılık piyasasının önde gelen hizmet verenlerinden biridir. 1847 yılından beri piyasada yer alan şirket müşterilerine aynı zamanda büyük brokerlerin/sigortacının bilgi birikimini ve orta sınıfın bireysel hizmet kalitesini sunuyor. 160 çalışana sahip şirketin Almanya, Avusturya ve Türkiye’de kendi yerleri bulunuyor. Şirket merkezi ise Hamburg’dadır.

Aktiv Sigorta iletişim: http://www.aktiv.com.tr/

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.