Aktaş Sınır Kapısı büyüyor

Aktaş Sınır Kapısı büyüyor

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan üç sınır kapısından biri olan Çıldır’da ki Aktaş Sınır Kapısı, Sarp ve Türkgözü Sınır Kapılarında ki modernizasyon çalışmalarına bağlı olarak son aylarda araç ve tır yoğunluğu yaşıyor.

Ortadoğu ve Batı ülkelerinin, Kafkasya’ya, oradan da Orta Asya ülkeleri ile arasında ki ticari ve sosyal bağları kurması noktasında büyük öneme sahip olan Aktaş Sınır Kapısı, üniteleri, gümrük sahası ve gişeleri ile de Türkiye’nin büyük ve modern sınır kapıları arasında yer alıyor. Gürcistan’a açılan ve ulaşım konusunda ki rahatlığı sebebiyle özellikle uluslar arası taşımacılık yapan firmalara ait tırların tercih ettiği Aktaş Sınır Kapısı, yeni bir kapı olmasına rağmen İspanya’dan Çin’e kadar uzanan Demir İpek Yoluyla paralel olarak hızla gelişen bir sınır kapısı haline geldi.

PERSONEL SIKINTISI HADSAFHADA

Orta Doğu ve Batı ülkelerinin, Kafkasya’ya, oradan da Orta Asya ülkeleri ile arasında ki ticari ve sosyal bağları kurması noktasında büyük öneme sahip olan Aktaş Sınır Kapısı, üniteleri, gümrük sahası ve gişeleri ile de Türkiye’nin büyük ve modern sınır kapıları arasında yer alıyor. Gürcistan’a açılan ve ulaşım konusunda ki rahatlığı sebebiyle özellikle uluslar arası taşımacılık yapan firmalara ait tırların tercih ettiği Aktaş Sınır Kapısı, yeni bir kapı olmasına rağmen İspanya’dan Çin’e kadar uzanan Demir İpek Yoluyla paralel olarak hızla gelişen bir sınır kapısı haline geldi.

PERSONEL SIKINTISI HADSAFHADA

Son aylarda yoğun insan ve araç trafiğin yaşandığı Aktaş Sınır Kapısı’nın, Kafkaslara açılması ve tarihi İpek Yolu güzergâhında bulunması sebebiyle önem taşıdığını kaydeden vatandaşlar, yeterli düzeyde ki teknik ve donanımsal ünitelerinin yanında kalifiye personel açığını da kapatarak şanına yakışır bir şekilde hizmet vermesi gerektiğini söylüyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.