AKFEN, İDO'ya 3 ortakla talip

AKFEN, İDO'ya 3 ortakla talip

Akfen HoldinG A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihaleye Akfen Holding, Tepe İnşaat, Souter Investments...

Akfen HoldinG A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihaleye Akfen Holding, Tepe İnşaat, Souter Investments LLP ve Sera Gayrimenkul Yatırım'ın, birlikte teklif vermek amacıyla dün itibariyle ortaklık sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Akfen Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, İDO ihalesine teklif verilmesine ilişkin ortak girişim kurulması konusunda bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hissedarı olduğu İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında kanun çerçevesinde blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla İBB tarafından açılan ihaleye Şirketimiz Akfen Holding A.Ş., Tepe İnşaat Sanayi A.Ş., Souter Investments LLP ve Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. birlikte teklif vermek amacıyla 25 Mart 2011 tarihinde ortaklık sözleşmesi imzalamıştır."

Ortaklık sözleşmesine göre tarafların hisse oranları, Akfen Holding için yüzde 30, Tepe İnşaat Sanayi için yüzde 30, Souter Investments LLP için yüzde 30 ve Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme için yüzde 10 olarak belirlendi.

İhale için ilk teklifin 31 Mart 2011 tarihinde verileceği kaydedildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.