Akaryakıta 1 lira zam bekleniyor

Akaryakıta 1 lira zam bekleniyor

Ekonomist Oğuz Demir akaryakıta beklenen 1 liralık yeni zammın ne döviz kurundan ne de petrol fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanmadığını belirterek zammın istasyonlara verilecek komisyonların arttırılmasından kaynaklanacağını açıkladı.

halktv.com.tr'ye konuşan Oğuz Demir "Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İstasyonların karları düştüğü için eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Pek çok komisyon kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapanmış. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş 1500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. İktidar burada şunu yapacak istasyonların litre başına aldıkları komisyonu arttıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak. Bu artışın Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyordu" dedi.

Şubat ayında 1 lira zam kapıda

"Şu an yapılacak her artışı enflasyon rakamlarını yukarıya doğru iteceği için akaryakıta yapılacak zammı geçiktirdiklerini" ifade eden Oğuz Demir "Akaryakıtta şubat ayının sonuna doğru 1 liralık artış beklediklerini" ifade etti.

Hava ASAL – HALKTV.COM.TR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.